Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
15. 2. 2024,
11.10

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,72

Natisni članek

zasebno letalo Super Bowl

Četrtek, 15. 2. 2024, 11.10

2 meseca, 1 teden

Prizor na Flightradarju, ki je kot vihar zaokrožil po družbenih omrežjih #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,72

V le nekaj urah po koncu Super Bowla, finala zadnje sezone lige ameriškega nogometa NFL, je Las Vegas zapustilo kar 525 potniških letal, med katerimi je bilo ogromno zasebnih, torej lastniških oziroma takšnih, ki so jih najeli premožnejši gledalci tekme, je, kot je razvidno iz zgornjega videoposnetka, razkril pogled na letalski analitični portal Flightradar24. 

Kansas City parada Chiefs
Sportal Sprejem prvakov: po slavju streli, en mrtev, vsaj 14 ranjenih #video

Zgornji videoposnetek, ki prikazuje eksodus mnogih zasebnih potniških letal iz igralniške prestolnice sveta, kjer je v nedeljo zvečer po lokalnem oziroma v ponedeljek zgodaj zjutraj po našem času potekal najbolj gledani televizijski dogodek v zgodovini ZDA, je v zadnjem dnevu kot vihar zaokrožil po družbenih omrežjih. 

Med več kot 500 letali, ki so v obdobju petih ur zapustila Las Vegas, je ob komercialnih ameriških ponudnikih, kot so Spirit, Alaska in JetBlue, med drugim mogoče opaziti veliko število letal podjetij NetJets in JSX, ki ponujajo luksuzne polete z zasebnimi letali. 

Po mnenju številnih uporabnikov je takšen prizor le še utrdil njihovo prepričanje, da je Super Bowl, finalna tekma sezone NFL, v zadnjem obdobju postal predvsem priložnost za premožne za mreženje in paradiranje pred objektivi fotoaparatov.

Glasbenica z milijardnim premoženjem Taylor Swift na Super Bowlu 2024, kjer je podpirala svojega partnerja Travisa Kelceja, člana zmagovalnega moštva Kansas City Chiefs. Swiftova je v zadnjem obdobju zelo pogosto tarča kritik zaradi po mnenju mnogih prekomerne uporabe svojih in najetih zasebnih letal. | Foto: Reuters Glasbenica z milijardnim premoženjem Taylor Swift na Super Bowlu 2024, kjer je podpirala svojega partnerja Travisa Kelceja, člana zmagovalnega moštva Kansas City Chiefs. Swiftova je v zadnjem obdobju zelo pogosto tarča kritik zaradi po mnenju mnogih prekomerne uporabe svojih in najetih zasebnih letal. Foto: Reuters

"Super Bowl je igrišče za superbogataše," je na največjem spletnem forumu Reddit zapisal uporabnik MTBinAR.

Super Bowl Kansas City Chiefs San Francisco 49ers Patrick Mahomes
Sportal Super Bowl podira rekorde: takšne gledanosti pa še ne

Mnogi so bili kritični tudi do izpusta toplogrednih plinov, ki jih povzroča uporaba zasebnih letal – ta po oceni Evropske federacije za promet in okolje na potnika onesnažujejo kar 14-krat bolj od komercialnih potniških letal in do kar 50-krat bolj od vlakov. "V redu je, fantje, jaz pa ne uporabljam več plastičnih slamic," je zapisal uporabnik Reddita SoreDickDeal. 

Da je ogled Super Bowla v živo navadnim smrtnikom tako rekoč nedosegljiv, so sporočale tudi cene vstopnic. Za najcenejše na najvišji tribuni je bilo v povprečju namreč treba odšteti okrog šest tisoč evrov (cene so se glede na ponudnika gibale od približno 5.500 do 6.500 evrov), medtem ko je cena najdražjih vstopnic dosegla tudi šestmestno številko, za najem luksuznih suit neposredno ob zelenici pa je bilo treba odšteti tudi krepko več kot milijon evrov.

Pevka Taylor Swift in igralka Blake Lively v eni od luksuznih lož na Super Bowlu 2024 | Foto: Reuters Pevka Taylor Swift in igralka Blake Lively v eni od luksuznih lož na Super Bowlu 2024 Foto: Reuters
Super Bowla se je, kot zadnja leta veleva tradicija, udeležilo nepregledno število znanih oseb. Na seznamu so se znašli glasbena superzvezda Taylor Swift, član legendarnih Beatlov Paul McCartney, najbolj priljubljeni youtuber na svetu Mr. Beast (Jimmy Donaldson), članice slavnega klana Kardashian, glasbeniki Jaz-Z, Lady Gaga in Justin Bieber, zvezda kuharske televizije Martha Stewart, direktor hedge sklada Citadel in 38. najbogatejši človek na svetu Ken Griffin, košarkar James Harden in še bi lahko naštevali.

Preberite tudi:

Super Bowl Kansas City Chiefs San Francisco 49ers Patrick Mahomes
Sportal Taylor Swift je skoraj kap: Mahomes tri sekunde pred koncem podaljška začaral zmago #video
Usher, Super Bowl
Trendi Kralj R&B zažgal v Las Vegasu #foto

 

Ne spreglejte