SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Prihaja več migrantov, ki so bolj nasilni in nespoštljivi do evropskih vrednot"

0

termometer

Vsi migranti brez pogojev za vstop v Avstrijo bodo zavrnjeni na meji, zato je časa, ki ga ima na voljo Slovenija, še bistveno manj kot dva meseca, pravi obramboslovec Klemen Grošelj.

Schengenski sistem bo do sredine marca kolapsiral, če Evropska unija v dveh mesecih ne najde sistemske rešitve za soočenje z migrantskim valom, napoveduje predsednik Evropskega sveta Donald Tusk. Dejal je, da nima vzvodov in moči, da bi discipliniral države EU in jih prisilil k uresničevanju dogovorov.

Posledice se že kažejo na mejah, naša severna soseda Avstrija namreč prav danes zaostruje režim sprejemanja beguncev. Bo schengna res konec v dveh mesecih? Kaj to pomeni za varnost Evropejcev? Je konec schengna tudi pot k razpadu Evropske unije?

Po desetih dneh v Šentilju prvi vlak z begunci in migranti Na Šentilju policisti danes občasno preverjajo dokumente. Z jutrišnjim dnem bodo avstrijski policisti po neuradnih informacijah na vseh mejnih prehodih strožje izvajali poostrili nadzor.

V Špiljah bo 500 vojakov pomagalo pri varnostnem nadzoru beguncev in migrantov. Hkrati bodo vojaki patruljirali ob zeleni meji v smeri Gornje Radgone. Trenutno večjega števila vojakov na Šentilju ni videti.

Danes zjutraj je po desetih dneh v Šentilj prišel prvi vlak z begunci in migranti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin