Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
11.21

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,80
policija Hrvaška eksplozija Zadar

Natisni članek

Četrtek, 20. 6. 2024, 11.21

1 mesec

Eksplozija avtomobila češke družine: šlo naj bi za ročni minomet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,80
policija, Hrvaška, hrvaška policija | Preiskava okoliščin eksplozije še poteka. | Foto Shutterstock

Preiskava okoliščin eksplozije še poteka.

Foto: Shutterstock

V bližini hrvaškega mesta Zadar je v sredo zvečer eksplodiralo vozilo češke družine. Pri tem je umrl devetletni otrok, trije ljudje so bili ranjeni, je danes sporočila hrvaška policija.

Po prvih ugotovitvah je v sredo pozno zvečer eksplodirala neznana eksplozivna naprava, ki je bila v vozilu. Družina se je pred tem ustavila na postajališču zaradi okvare na vozilu, poročajo hrvaški mediji.

Otrok je umrl na kraju nesreče, dve ženski, stari 49 in 34 let, ter 39-letnega moškega pa so prepeljali v bolnišnico v Zadru. Medtem ko ženski ostajata na zdravljenju, so moškega že izpustili.

Sprva so hrvaški mediji poročali, da je eksplodirala mina iz domovinske vojne, a se je izkazalo, da ni tako. Kot so potrdili na policiji, ne gre za eksplozijo mine iz domovinske vojne, temveč za eksplozijo eksplozivne naprave, ki je bila v avtomobilu, v katerem je bila češka družina.

Šlo naj bi za ročni minomet 

RTL je danes zvečer objavil, da naj bi po neuradnih informacijah šlo za ročni minomet, ki so ga Čehi imeli s seboj. Šlo naj bi za zbiralce tovrstnih nabojev in ostankov minskoeksplozivnih naprav. Pokvaril se jim je avto, devetletnik pa se je najverjetneje zunaj avta igral z granato in jo zbil na asfalt, torej na trdo podlago, kar je bilo dovolj, da je počila, saj tovrstne naprave nimajo vžigalke, pač pa se aktivirajo z udarcem ob trdo površino.

Policija nadaljuje kriminalistično preiskavo, ki naj bi pokazala, od kod Čehom nevarni izstrelek in proti komu bodo podali kazensko ovadbo. 

Črnogorska policija
Novice V Črni gori odjeknila silovita eksplozija: dve osebi umrli, več je poškodovanih
Ne spreglejte