Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 8. 2021,
10.47

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

37

Natisni članek

izobraževanje šola Koronavirus

Ponedeljek, 23. 8. 2021, 10.47

2 leti, 8 mesecev

Pri sosedih jasna pravila: učiteljem brez covidnega potrdila grozi suspenz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

37

Koronavirus v šolah | V Italiji bodo 1. septembra zaostrili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.  | Foto Reuters

V Italiji bodo 1. septembra zaostrili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Foto: Reuters

Italijanske oblasti si prizadevajo, da bi se septembra pouk začel v šolah. Minister za izobraževanje Patrizio Bianchi je ob tem napovedal, da bodo učitelji morali predložiti covidno oziroma zeleno potrdilo. Če ga ne bodo imeli, jim grozi suspenz, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Pripravljamo se na to, da bodo otroci in mladi znova šli v šole. Vendar pa bo to mogoče samo ob sodelovanju vseh," je povedal minister. "Kar se tiče osebja in učiteljev, imamo jasna pravila. Vsakdo, ki bo imel zeleno potrdilo, bo septembra ob začetku šole lahko prisoten, medtem ko bo vsakdo, ki ga ne bo imel, suspendiran," je v nedeljo zvečer pojasnil Bianchi.

COVID 19
Novice V nedeljo potrdili več kot sto okužb

Otroci, starejši od šest let, bodo morali še naprej nositi maske

Zavrnil je navedbe, da je covidno potrdilo, s katerim Italijani dokazujejo, da so covid-19 preboleli, da so bili proti tej bolezni cepljeni ali pa da so testirani na novi koronavirus, "kazenski ukrep". Glede uporabe mask v šolah je povedal, da jih bodo morali otroci, starejši od šest let, še naprej nositi. Povedal je še, da mladim zaupa glede cepljenja proti covidu-19. Pojasnil je, da je cepljenih več kot 60 odstotkov mladostnikov, starih od 16 do 19 let.

V Italiji bodo sicer 1. septembra zaostrili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Od tedaj bo potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu obvezno za vstop na letalo, hitri vlak, avtobus in trajekt.

otroci
Novice Tudi otroci tarča različice delta, okužb kar petkrat več kot pred tednom dni #video

Na Hrvaškem načrtujejo vrnitev vseh učencev v šole

Vrnitev vseh učencev v šole z začetkom novega šolskega leta je medtem glavni cilj hrvaškega ministrstva za znanost in izobraževanje, ki pripravlja načrt organizacije pouka. Med drugim načrtujejo začetek prostovoljnega cepljenja otrok v nekaterih šolah, so napovedali na hrvaškem zavodu za javno zdravje (HZJZ).

Novo šolsko leto na Hrvaškem se bo začelo 6. septembra. Na hrvaškem ministrstvu za znanost in izobraževanje pripravljajo okvirna priporočila za vnovični pouk vseh otrok v šolah. Med drugim naj bi zmanjšali število lokacij, kjer bodo otroci morali nositi maske, poroča danes Jutarnji list.

Kot dodaja, najmlajšim učencem, tistim v nižjih razrednih osnovne šole, tudi v novem šolskem letu ne bo treba nositi mask med poukom, tako kot jim jih ni bilo treba v prejšnjem šolskem letu. Možno je, da v razredih med poukom mask ne bo treba nositi niti večini starejših učencev in dijakov, bodo pa obvezne na šolskih hodnikih. Bodo pa otroci morali še naprej nositi maske v javnem prevozu, še navaja časnik.
 
Peter Jančič
Mnenja Sodnica, štruklji in protestniki v zavetju teme Triglava
 
Ne spreglejte