SiolNET. Novice Svet
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri Dubrovniku izginili kajakaši, pogrešane še vedno iščejo

3,48

termometer

Dubrovnik | Na terenu iščejo pripadniki policije in luške kapetanije, uslužbenci Lokruma in tudi nekateri občani, ki so izpluli s čolni. | Foto: Reuters
Na terenu iščejo pripadniki policije in luške kapetanije, uslužbenci Lokruma in tudi nekateri občani, ki so izpluli s čolni. Foto: Reuters

Pri Dubrovniku je popoldne stekla obsežna reševalna in iskalna akcija za kajakaši, ki so se prevrnili v morju blizu Lokruma. Devet ljudi so že rešili, med njimi naj bi bil tudi otrok, dva pogrešana še vedno iščejo. Iskalno akcijo so zvečer zaradi teme prekinili do jutra. 

Po zadnjih informacijah so rešili skupaj devet izletnikov, z iskanjem dveh pogrešanih bodo nadaljevali v torek zjutraj. 

Informacijo o številu oseb, ki so se s kajaki odpravile na izlet, so potrdili na Policijski upravi Dubrovniško-neretvanski, saj je bilo število izletnikov dlje časa neznanka.

Preiskali so celotno območje Lokruma, a vseh pogrešanih še niso našli. Preiskava je zato osredotočena na širši pas morja okoli območja, kjer so opazili kajake.

Pomagajo tudi domačini 

V reševalno akcijo se je vključil tudi Dubrovčan Dominko Radić. "Zagledal sem štiri, pet prevrnjenih kajakov. Na gladini so plavale osebne stvari in dokumenti. Morje je pljuskalo čez moj čoln, tako visoki so bili valovi, sunki vetra pa tudi do 80 kilometrov na uro," je povedal.

"Uspelo mu je rešiti dve osebi, ki pa zaradi šoka nista govorili," je še dejal Radić. Domnevno gre za nemška državljana. "Skrbi me, ker sem na gladini morja našel tudi dva rešilna jopiča."
Lokrum | Foto: Getty Images Lokrum Foto: Getty Images

Policisti so prijavo občanov, da so na odprtem morju opazili več kajakov, prejeli okoli 15.20. Podrobnosti o poteku dogodkov še niso povsem znane. Tako pristojni ne vedo, ali so se izletniki zatekli v zatočišče pred neurjem, čolne pa pustili za seboj. 

Krokodil Novice Obsežna iskalna akcija sedemdesetih pobeglih krokodilov #video Daniel Khalife Novice Britanski policisti ujeli terorističnega osumljenca, ki je pobegnil iz zapora pogrešani Thomas Antonius Cress Novice Policija na Bovškem že deseti dan išče pogrešanega Nemca Policija, Slovenija Novice Pogrešanega 40-letnega Mariborčana našli mrtvega Policija, Slovenija,  policijski avto Novice Pogrešanega 21-letnika našli mrtvega, zdrsnil naj bi v hudournik LPE, Letalska policijska enota Novice Pogrešana Nizozemca, ki sta odšla v gore, našli mrtva
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin