Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

papež družina Argentina ZDA

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 10.30

8 let

Prevozili 22 tisoč kilometrov, da bi videli papeža

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Papež Frančišek se je zadnji dan obiska v ZDA udeležil srečanja družin v bližini Philadelphie. Med njimi je bila tudi družina, ki je za prihod na srečanje prevozila več kot 22 tisoč kilometrov.

Ko sta Catire Walker in njegova žena Noel Zemborain slišala, da papež prihaja v ZDA, sta se odločila, da ga bosta videla, pa čeprav je to pomenilo, da se morata v bližino Philadelphie odpeljati z avtomobilom – iz Argentine.

S svojimi štirimi otroki sta se na dolgo pot podala marca v starem Volkswagnovem minibusu, ki sta ga poimenovala Frančiška. Na poti sta srečala številne ljudi, a nikogar tako zanimivega, kot je papež.

Družina vse do nedelje zjutraj, ko je zazvonil telefon, ni vedela, da se bo na koncu svoje 194 dni dolge poti srečala s papežem. Papež je izvedel za dolgo pot svojih rojakov in si vzel čas za srečanje z njimi. Najstarejša hči, 12-letna Cala, se je z rokami oklenila papeža in ga ni hotela izpustiti.

"Vi ste družina, ki se je pripeljala kar iz Buenos Airesa? Nori ste," jim je dejal papež v smehu, ko so se srečali, sta za medije po srečanju s poglavarjem Rimskokatoliške cerkve povedala Walker in Zemborainova.

Papež se je družini, s katero se je fotografiral za spomin, zahvalil, da je prišla, in jo prosil, naj moli z njim, saj ima ogromno odgovornost. Zemborainova je za ameriške medije povedala, da so s Frančiškom govorili tako, kot da bi govorili s prijateljem. Poudaril jim je, kako pomembno je imeti "pogum, da greš ven in globoko uživaš življenje".

"Hvala, da ste prišli," je ob koncu srečanja dejal ganjen papež. "Hvala, da ste nas navdihnili, da smo prišli naredit malo težav," so mu odvrnili. "Težave povzročate," je navihano odvrnil papež. Predstavnik Vatikana Federico Lombardi je sporočil, da je papež spoznal zanimivo družino in da se ga je srečanje z njo globoko dotaknilo.

Ne spreglejte