Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2018,
14.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Natisni članek

Pelješac gasilci požar

Torek, 25. 9. 2018, 14.59

5 let, 6 mesecev

Požar na Pelješcu. Gasilci svarijo: Stanje je resno. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Nedaleč od Orebića na hrvaškem polotoku Pelješac je davi izbruhnil požar. Gasilci z dubrovniškega območja opozarjajo, da je stanje resno, ker burja razpihuje ogenj in onemogoča posredovanje gasilskih letal. Zaradi požara so evakuirali vas Mokalo.

Poveljnik gasilcev v dubrovniško-neretvanski županiji Stjepan Simović je za hrvaške medije dejal, da je pred gasilci zahtevna naloga večurnega boja proti požaru. Zahtevali so tudi pomoč kolegov iz drugih delov Hrvaške.

Požar je izbruhnil zjutraj, dopoldne pa se je še okrepil in ogrozil vas Mokalo. Zato so 40 prebivalcev Mokala preselili v turistični objekt v kraju Postup. Turiste iz dveh kampov, ki stojita na ogroženem območju, so preselili na igrišče v Orebiću. Sklicali so tudi sejo štaba civilne zaščite občine Orebić.

V vasi nedaleč od Orebića zgorele štiri hiše

Glavni poveljnik hrvaških gasilcev Slavko Tucaković je potrdil, da so v vasici Stankovići nedaleč Orebića zgorele štiri stanovanjske hiše ter da ni bilo poškodovanih ljudi. Kot je dodal v pogovoru za hrvaški radio, so ognjeni zublji prišle do obrobij Orebića, vsepovsod pa je veliko dima. Povedal je še, da na pomoč prihajajo gasilske enote iz drugih hrvaških županij ter da je na terenu prav tako 50 hrvaških vojakov.

Hrvaški radio je poročal, da se ognjena črta razteza v dveh smereh in je dolga več deset kilometrov. Kot so dodali, je zaprta lokalna cesta na polotoku. Trajekte, ki povezujejo otok Korčulo in Orebić, so preusmerili na Trstenik.

Avtomoto Most na Pelješac: Gradili bodo Kitajci, projektanti Slovenci

Iz hrvaške uprave za zaščito in reševanje (DUZS) so sporočili, da zaradi slabih vremenskih razmer letala canadair ne morejo gasiti požara na Pelješcu, temveč so pristala na splitskem letališču. Če bo burja pojenjala, bodo lahko priskočili na pomoč gasilcem.

Polotok Pelješac in otok Korčula je zajel katastrofalni požar julija 2015, ko je zgorelo več kot 4.500 hektarjev gozdnih in kmetijskih površin. Škoda je bila ocenjena na 30 milijonov kun (štiri milijone evrov).

Novice Hrvaški polotok Pelješac prizadele poplave, prihaja pa že nova pošiljka dežja (video)
Most Pelješac
Novice BiH zagrozila Hrvaški zaradi mostu na Pelješac

Ne spreglejte