SiolNET. Novice Svet
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Škandalozna nagradna igra zagrebškega salona: Pošljite nam fotografije žensk v kopalkah

"Pošljite fotografije žensk v kopalkah in sodelujte v nagradni igri." Hrvati zgroženi.

3,15

termometer

Celulit, zadnjica, postava, bikini | V nagradni igri enega izmed kozmetičnih salonov v Zagrebu sledilci sodelujejo tako, da pošljejo fotografije žensk, ki bi po njihovem mnenju potrebovale tretma v salonu.  | Foto: Getty Images
V nagradni igri enega izmed kozmetičnih salonov v Zagrebu sledilci sodelujejo tako, da pošljejo fotografije žensk, ki bi po njihovem mnenju potrebovale tretma v salonu. Foto: Getty Images

Nagradna igra, v kateri zagrebški kozmetični salon sledilce poziva, naj na plaži na skrivaj fotografirajo zadnjice žensk, ki bi po njihovem mnenju potrebovale tretma v salonu, je na družbenih omrežjih sprožila val ogorčenja. "To ni normalno. Kdo je mislil, da je to dobra ideja?" komentarje zgroženih uporabnikov družbenih omrežij povzemajo hrvaški mediji. 

Mnogi so potezo kozmetičnega salona označili za neokusno in seksistično. Nad njo je zgrožena tudi hrvaška voditeljica in vplivnica Nina Slišković Goleš.

"Ne dovolite, da bi vas kdo prepričal, da je vaša rit pomembnejša od tega, kar imate v glavi," je med drugim zapisala v objavi na Instagramu. Lastnica kozmetičnega salona se je nekoliko sarkastično odzvala z besedami: "Hvala, da ste nas spomnili, saj smo mislili, kot vi lepo in uglajeno pravite, da je rit veliko pomembnejša od glave. Čeprav priznam, da vam kakšen tretma pri nas ne bi škodil." S tem je vzbudila nov val neodobravanja.

"Ta salon še vedno promovira tisto, kar je v tej zgodbi problematično. In težav je veliko. Neokusno je, ob tem kršijo številne zakone. Na začetku in na koncu vsake takšne zgodbe in kampanje so mlada dekleta in fantje, tudi ženske in moški, ki v vsem tem odraščajo, rastejo, se razvijajo in skozi vse to dojemajo sebe in svet," je še opozorila Slišković Goleševa

Zakaj se jim je to zdela dobra ideja?

Poleg znane vplivnice in voditeljice so se na potezo salona, ki sledilce spodbuja, da jim pošiljajo fotografije ženskih teles in na ta način sodelujejo v nagradni igri, na družbenih omrežjih odzvali številni kritični komentatorji. "Od kod jim takšna ideja? Kdo je mislil, da je to dobra ideja?" se sprašuje ena od komentatork. 

"Ko fotografirajo žensko nekaj mesecev po porodu in dodatno spodbujajo komplekse, ker se še ni vrnila v formo. To ni normalno," je zapisala druga uporabnica Instagrama. 

Medtem so se lastniki kozmetičnih salonov s podobnim imenom začeli pritoževati, da je primer škodil njihovemu ugledu. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin