SiolNET. Novice Svet
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poplave v Mjanmaru zahtevale več življenj #foto

0,02

termometer

poplave
Foto: Reuters

Monsunsko deževje je pretekli konec tedna v Mjanmaru povzročilo poplave, ki so prizadele štiri zvezne države. Umrlo je najmanj deset ljudi, med njimi trije pripadniki vojske, skoraj sto tisoč ljudi je moralo zapustiti svoje domove.

Kot je danes povedala direktorica oddelka ministrstva za obvladovanje nesreč Phyu Lai Lai Htun, so oškodovanim ljudem priskrbeli čolne, rešilne jopiče in začasna zatočišča. Po njenih navedbah nivo vode trenutno ostaja nespremenjen v dveh zveznih državah, medtem ko upada v zveznih državah Mon in Bago.

Padavine najbolj prizadele kmetijska območja

poplave Foto: Reuters

Ocenila je še, da tokratne poplave sicer niso tako katastrofalne kot leta 2015, ko so zajele vso državo. Takrat je umrlo sto ljudi, 330 tisoč oseb je moralo zapustiti svoje domove.

Povodenj je poleg tega močno prizadela tudi gospodarstvo, saj je država močno odvisna od kmetijstva.

Pomoč ponudile humanitarne organizacije

Mjanmarska podružnica Rdečega križa je v nedeljo na Twitterju sporočila, da je zagotovila humanitarno pomoč dvema oškodovanima regijama.

poplave, Japonska Novice Po poplavah na Japonskem še težave z visokimi temperaturami

Združeni narodi so dan pred tem sporočili, da spremljajo razmere v Mjanmaru z "veliko zaskrbljenostjo zaradi poplav in obsežnega opustošenja, ki ga je povzročilo močno deževje". Kot je sporočil humanitarni koordinator v Mjanmaru Knut Ostby, ZN "mobilizirajo partnerje, vire in zmožnosti".

poplave Foto: Reuters

poplave Novice Grčijo prizadele še poplave

Organizacija je ob tem ponudila tudi podporo, ki jo žrtvam poplav med drugim že zagotavljajo mjanmarska vlada, organizacije civilne družbe in prostovoljci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin