Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2015,
21.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Germanwings strmoglavljenje žrtve letalo nesreča nesreča

Petek, 24. 7. 2015, 21.01

5 let, 1 mesec

Pokopali ostanke žrtev strmoglavljenja letala Germanwingsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V francoskih Alpah so danes, točno štiri mesece po strmoglavljenju letala družbe Germanwings, v skupen grob pokopali neidentificirane posmrtne ostanke žrtev ter pripravili žalno slovesnost.

Nemško letalo je 24. marca letos domnevno namerno strmoglavil kopilot, ki je imel psihične težave. Umrlo je vseh 150 ljudi na krovu letala.

Na žalni slovesnosti več sto svojcev umrlih Na žalni slovesnosti v gorski vasi Le Vernet, nedaleč od prizorišča tragedije, se je danes zbralo več sto svojcev umrlih. Mnoge so tja prepeljali s posebnima letoma nemške letalske družbe Lufthansa, lastnice Germanwingsa, iz Barcelone in Düsseldorfa. To je bil zanje drug pogreb, potem ko so svoje bližnje enkrat že pokopali.

Mašo pred spomenikom, posvečenim umrlim, so skupaj darovali katoliški škof, evangeličanski duhovnik, judovski rabin in muslimanski imam. Po njej so se žalujoči sprehodili mimo groba, v katerega so že ponoči po tihem pokopali posmrtne ostanke. Ta je bil odprt in zbrani so en za drugim vanj metali cvetje, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Prvega moža Lufthanse zaradi napetih odnosov s svojci ni bilo Francoski preiskovalci so po marčevski tragediji posmrtne ostanke 150 žrtev - med njimi je bilo 72 Nemcev in 50 Špancev - prepeljali s prizorišča strmoglavljenja, nato so sledile analize DNK, a prav vseh ostankov ni bilo mogoče identificirati in ti bodo zdaj počivali v skupnem grobu v Le Vernetu.

Med zbranimi danes ni bilo prvega moža Lufthanse Carstena Spohra. V družbi so pojasnili, da se je tako odločil zaradi napetega ozračja, saj je v prejšnjih dneh med vodstvom družbe in svojci izbruhnil spor glede višine odškodnin, poleg tega pa svojci Spohru očitajo tudi, da z njimi ni osebno govoril in se ni udeležil pogrebov žrtev.

Ne spreglejte