SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podganje meso prodajali kot jagnjetino (VIDEO)

4

termometer

 | Foto:
Če ste v zadnjih štirih letih na tržnici v Šanghaju kupili meso jagnjetine, je povsem mogoče, da so vam prodali podganje, lisičje ali kunčje meso, je sporočilo kitajsko ministrstvo za javno varnost.

Kitajske oblasti so prijele 904 ljudi, ki so osumljeni goljufij pri proizvodnji in prodaji mesa ter mesnih izdelkov. Med drugim naj bi šlo za prodajo podganjega, lisičjega in kunčjega mesa kot govedine in ovčetine ter zastrupljenega in okuženega mesa, je sporočilo ministrstvo. Neprimerni mesni izdelki naj bi prihajali iz provinc Jiangsu in Guizhou, oblasti pa so jih zaplenile več kot 20.000 ton.

Zadnji v seriji škandalov To je sicer zadnji v seriji škandalov, povezanih s prehrano na Kitajskem. Marca so v reki v Šanghaju odkrili več tisoč mrtvih prašičev, sporna pa je tudi prodaja poceni predelanega olja za kuho, ki ga nezakonito pripravljajo iz ostankov olja v restavracijah. Leta 2008 je Kitajsko pretresla afera z mlečnimi izdelki, ki so jim nezakonito dodajali kemikalijo melamin. Zaradi tega je umrlo vsaj šest dojenčkov, okoli 300.000 ljudi pa je zbolelo.

Pred kratkim je nov škandal razkril ameriški ponudnik ocvrtih piščancev Kentucky Fried Chicken (KFC), ki je v piščancih, uvoženih iz Kitajske, odkril visoko vsebnost antibiotikov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin