SiolNET. Novice Svet
2,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podgane policistom pojedle 200 kilogramov zaplenjene konoplje

2,15

termometer

Podgana | Zaradi podobnega primera je bilo leta 2018 odpuščenih osem argentinskih policistov. | Foto: Shutterstock
Zaradi podobnega primera je bilo leta 2018 odpuščenih osem argentinskih policistov. Foto: Shutterstock

Indijska policija trdi, da so 200 kilogramov konoplje, ki so jo zasegli preprodajalcem in hranili v prostorih policijske postaje, uničile podgane. "Podgane so nam pojedle 200 kilogramov konoplje, ki smo jo zaplenili. So majhne živali in se nas ne bojijo. Zaseženo konopljo je zato težko zaščititi pred njimi," so dejali na sodišču po tem, ko so ostali brez dokaznega materiala. 

V zvezni državi Uttar Pradesh v Indiji so policisti v prostorih policijske postaje hranili zaloge konoplje, ki bi jo uporabili kot dokaz na sodišču v primerih preprodaje mamil, poroča BBC. 

Sodišče je od policije zahtevalo, naj konopljo pokaže kot dokaz, nakar je sodnik Sanjay Chaudhary navedel dva primera, v katerih so glodalci uničili zaseženo drogo.

V eni od odredb je pisalo, da so podgane pojedle 195 kilogramov konoplje, v drugem primeru pa, da ko so policisti zasegli 386 kilogramov, je velik del manjkal. Sodnik Chaudhary je navedel, da je bilo sicer v skladiščih na policijski postaji shranjenih okoli 700 kilogramov marihuane.

Leta 2018 zaradi podobnega primera odpustili osem argentinskih policistov 

Zaradi podobnega primera je bilo leta 2018 odpuščenih osem argentinskih policistov. Za izginotje pol tone konoplje iz policijskega skladišča so policisti namreč okrivili miši. Strokovnjaki so njihovo trditev oporekali, češ da živali droge ne bi zamenjale s hrano in da bi bilo v takem primeru v skladiščih veliko poginulih glodalcev.

Študija iz leta 2019 je sicer pokazala, da so laboratorijske miši po zaužitju testa, napolnjenega s konopljo, postale manj aktivne, njihova telesna temperatura pa se je znižala.

Podgana Novice Odvratni prizori šokirali kopalce: na gladino morja naplavilo podgane Podgana. Laboratorij. Novice Podgane v obdobju koronavirusa bolj agresivne pri iskanju hrane zaseg konoplje Novice Nov zaseg konoplje v Sloveniji #foto Konoplja Novice Bogat zaseg bovških policistov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin