SiolNET. Novice Svet
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po tajfunu Japonsko prizadel še potres

0,05

termometer

Japonska, potres
Foto: Reuters

Sever Japonske je prizadel potres z magnitudo 6,7, ki je zahteval osem smrtnih žrtev. Pogrešajo še več deset ljudi. Zaradi potresa so se porušile številne hiše in sprožili zemeljski plazovi. Šest ljudi je umrlo v vasi Atsuma, kjer je velik zemeljski plaz, ki ga je povzročil potres, zasul več hiš.

Zaradi potresa so se na osrednjem japonskem otoku Hokkaido porušile številne hiše in sprožili zemeljski plazovi. Opozorila pred cunamijem niso izdali.

Tla so se na osrednjem japonskem otoku Hokkaido stresla kmalu po 3. uri zjutraj po lokalnem času. Približno tri milijone gospodinjstev na otoku je ostalo brez oskrbe z električno energijo.

Zaradi prekinitve dobave električne energije se je tudi ustavila jedrska elektrarna Tomari, a se hladilni sistem zahvaljujoč nadomestnim agregatom ni zaustavil. Iz jedrske elektrarne so tudi sporočil, da ni prišlo do izpusta radioaktivnih snovi.

tajfun Jebi, Japonska Novice Tajfun Jebi pustošil po Japonski #foto

Zaradi potresa se je v vasi Atsuma na severnem otoku Hokkaido sprožil zemeljski plaz, ki je pod seboj pokopal številne hiše. Zaradi potresa se je v vasi Atsuma na severnem otoku Hokkaido sprožil zemeljski plaz, ki je pod seboj pokopal številne hiše. Foto: Reuters

Po potresu so zabeležili še večji popotresni sunek z magnitudo 5,3 in več manjših.

Tik pred potresom je na Japonskem pustošil tajfun Jebi, najhujši v zadnjih 25 letih, ki je zahteval najmanj 11 smrtnih žrtev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin