SiolNET. Novice Svet
6,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Paranoični mudžahedin, pred katerim trepeta cela Bosna #video

6,71

termometer

Večkratni morilec Edin Gačiić, za katerim v Bosni in Hercegovini poteka obsežna iskalna akcija, je pred desetimi meseci na YouTubu objavil posnetek, na katerem je med drugim mogoče videti starejšo žensko, ki mu je, kot pravi sam, pomagala preživeti prve tri mesece po prihodu iz zapora.

Posnetek naj bi nastal v Banjaluki, ko je Gačić po lastnih besedah prišel ženski popravit pralni stroj.

Po mnenju psihiatrov, ki so Gačića pregledali v preteklosti, gre za verskega fanatika, ki trpi za shizofrenijo in paranojo. Za največji greh naj bi imel neizvrševanje svojih idej.

Edin Gačić Novice "Nor in na prostosti": kje je eden najbolj nevarnih ljudi na Balkanu?

V Sarajevu sprejeli dodatne varnostne ukrepe

Za Gačićem, ki je osumljen uboja policista, so včeraj sprožili obsežno iskalno akcijo, so sporočili predstavniki oblasti kantona Sarajevo in lokalne policije. V Sarajevu so sprejeli dodatne varnostne ukrepe, osumljenca pa iščejo tudi s helikopterjem in brezpilotnimi letalniki.

V bližini Tarčina, kakih 30 kilometrov južno od Sarajeva, so v soboto zvečer našli ustreljenega policista Mahirja Begića, ki je varoval poligon za usposabljanje policistov. Našel ga je sodelavec, ki ga je prišel zamenjat.

Predsednik vlade kantona Sarajevo Edin Forto je po izredni seji vlade danes sporočil, da so vpoklicali vse razpoložljive sile v kantonu. V izjavi za medije je Gačića označil kot človeka, "ki je nor in je na prostosti".

 

Posebno pozornost namenili zaščiti šol in vrtcev

Forto je potrdil je, da so v Sarajevu sprejeli dodatne varnostne ukrepe, pri čemer so posebno pozornost namenili zaščiti šol in vrtcev. Zakaj so prav ta poslopja pod posebno zaščito, ni pojasnil. V Sarajevu prav zdaj poteka zimski Evropski olimpijski festival mladih, ki se ga udeležuje več kot 1500 udeležencev iz 46 držav, piše STA.

Novičarski spletni portal Insajder.in poroča, da je bil serijski morilec Gačić med vojno v BiH pripadnik odreda El mudžahid, ki so ga sestavljali tuji in domači islamski borci. Portal naj bi imel tudi seznam vseh borcev zloglasnega odreda, katerega pripadniki naj bi zakrivili zločine nad ujetimi srbskimi in hrvaškimi vojaki in civilisti.

migranti bihać Novice Po množičnem pretepu v BiH aretirali 11 nezakonitih migrantov

Z dvema streloma iz pištole ubil svojo mamo

Notranje ministrstvo Republike srbske ga je v evidencah označilo za izredno nevarnega. Prvi zločin naj bi storil avgusta 1998, ko je ubil nekdanjega soborca iz omenjenega odreda. Zato je bil leta 1999 obsojen na 14 let zapora. Ko je imel avgusta 2002 prost izhod ob koncu tedna, je v Zenici z dvema streloma iz pištole ubil svojo mamo.

Po tem zločinu je bil obsojen na enotno kazen 20 let zapora, ki jo je prestajal v Zenici in Bihaću. Kot še navaja Insajder.in, se je Gačić, ko je leta 2017 spet prišel na prostost, prijavil v Banjaluki, kjer se je tudi rodil.

Gačić naj bi po odhodu iz zapora nekaj mesecev dejansko živel v Banjaluki, nato pa je prodal polovico družinske hiše v naselju Novoselija in se odselil v Konjic. Osumljen je, da je tam pred šestimi dnevi ubil trgovca Sauda Sultanića, od takrat pa je na begu.

Islamska država Novice V Bosni in Hercegovini aretirali domnevna islamska skrajneža

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin