SiolNET. Novice Svet
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež: Hitler kaže, kam vodi populizem

0,09

termometer

Papež Frančišek
Papež je dejal, da Sveto pismo uči, da moramo sprejemati begunce, a dodal, da imajo države pravico omejiti priseljevanje. Foto: Reuters

Papež Frančišek je v torek pozval k strpnosti do beguncev in posvaril pred populizmi. Pri tem je ob predstavitvi knjige o modrosti starejših v Vatikanu omenil primer nemškega diktatorja in nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Papež je poudaril, da je treba mlade poučiti o zgodovini vojn v 20. stoletju, da ne bodo delali enakih napak in da bodo vedeli, kako se populizem širi. Kot je dejal, bi morali vedno pomisliti na Hitlerja, ki je v tridesetih letih prejšnjega stoletja obljubil razvoj Nemčije. "Ne moremo živeti tako, da širimo sovraštvo," je posvaril.

Papež Frančišek Novice Papež umetno prekinitev nosečnosti primerjal z naročenim umorom

O populizmu in zapuščini svetovnih vojn je papež začel govoriti, potem ko mu je starejša ženska, ki migrante uči italijansko, potožila zaradi zaostrovanja stališč do beguncev. Papež je dejal, da Sveto pismo uči, da moramo sprejemati begunce, a dodal, da imajo države pravico omejiti priseljevanje.

Zato je po papeževih besedah za Evropo pomembno doseči dogovor o tem problemu, da države, kot so Italija, Španija ali Grčija ne bodo imele neproporcionalnega deleža beguncev glede na preostale.

Papež Frančišek Novice Papež odredil dodatno preiskavo zoper nekdanjega ameriškega kardinala Papež Frančišek Mjanmar Novice Papež nasprotuje množičnemu priseljevanju Papež Frančišek Mjanmar Novice Papež vernike pozval k molitvi za Cerkev zaradi spolnih zlorab

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin