SiolNET. Novice Svet
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež bo odprl vrata Vatikana 43 migrantom

0,41

termometer

Papež Frančišek
Foto: Reuters

Papež Frančišek bo odprl vrata Vatikana beguncem: v sodelovanju s katoliško skupnostjo Sant Egidio bodo v Vatikanu sprejeli 43 migrantov, ki trenutno bivajo v taborišču na grškem otoku Lezbos. Prva skupina migrantov bo v Vatikan prispela v sredo.

Skupina 33 migrantov bo v Vatikan v sredo prispela skupaj s kardinalom Konradom Krajewskim, ki je zadolžen za socialne zadeve. Do konca decembra pa bo v najmanjšo državo na svetu prispelo še deset migrantov z Lezbosa, piše v danes objavljenem sporočilu za javnost.

Papež Frančišek je leta 2016 obiskal otok Lezbos, kjer je od blizu videl tudi razmere, v katerih živijo migranti. Po obisku je nato v Vatikanu sprejel in namestil 12 beguncev. Šlo je za tri muslimanske družine iz Sirije, v katerih je bilo skupno šest otrok.

Frančišek vedno znova poziva mednarodno skupnost, naj bo bolj odprta do beguncev in naj se begunske krize loteva bolj človeško.

Grška vlada je konec novembra naznanila, da bo zaprla tri največje migrantske centre na egejskih otokih Lesbos, Samos in Hios. V treh centrih je nastanjenih prek 27.500 migrantov, čeprav je v njih uradno prostora le za 4500 ljudi. Migranti v njih živijo v zelo slabih razmerah, ki so jih že večkrat kritizirale organizacije za človekove pravice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin