SiolNET. Novice Svet
7,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Pahor z rokovanjem sporočil, kaj si misli o Šarcu" #video #foto

7,43

termometer

"Trdo rokovanje med Pahorjem in Šarcem me je presenetilo, saj je Pahor vseskozi govoril o povezanosti in vključevanju. Mislim, da mu je ušlo izpod nadzora," pravi strokovnjak za komunikacijo Edvard Kadič.

[video: 66164 / ]

Po objavi rezultatov predsedniških volitev sta se v novinarskem središču v Cankarjevem domu v Ljubljani srečala poraženec Marjan Šarec in zmagovalec Borut Pahor.

"Videli smo lahko rokovanje, ki je bilo tako čvrsto, da jima je začelo zmanjkovati krvi v dlaneh," pravi Kadič, ki dodaja, da je šlo za igro moči.

"Gre za nekakšno prikrito naslado nad poražencem," meni Edvard Kadič. "Gre za nekakšno prikrito naslado nad poražencem," meni Edvard Kadič. Foto: Bojan Puhek "Prikrita naslada nad poražencem"

Pahor je z rokovanjem sporočal, da je on glavni, in Šarcu pokazal, kam ta po njegovem spada, meni Kadič. "Gre za nekakšno prikrito naslado nad poražencem, tiho maščevanje za vse tiste trenutke v času kampanje, ko je Pahor moral premišljevati o sebi, svoji prihodnji vlogi v slovenski politiki in seveda možnosti, da ne bo izvoljen v nov mandat," pravi.

Po drugi strani pa bi Šarec kot poraženec moral popustiti, je pa le še bolj stisnil roko, dodaja.

V Pahorju se vendarle skriva tudi malce avtoritarnosti, meni Kadič. V Pahorju se vendarle skriva tudi malce avtoritarnosti, meni Kadič. Foto: Ana Kovač Ko mehanizmi nadzora popustijo

Takšne stvari nam zelo veliko povedo o ljudeh, pravi Kadič. "Gre za trenutke, ko popustijo mehanizmi nadzora nad našim nezavednim obnašanjem."

Kot še pravi, se je odprlo neko majhno okno, kjer lahko vidimo Pahorjevo dimenzijo, ki je sicer skrita pred javnostjo. To pa je, tako razlaga Kadič, da se v njem vendarle skriva tudi malce avtoritarnosti.


Preberite še:

-> Sladko-grenka zmaga Boruta Pahorja
-> Pahor zmagal za dobrih 40 tisoč glasov
-> Šarec po porazu: Se vidimo v naslednjih podvigih
-> "To so bile volitve za Pahorja ali proti njemu"
-> Šarec prihodnje leto v parlament? "Njegov domet je 200 tisoč glasov."


Trumpova rokovanja

Spomnimo, nedavno je svetovno javnost s svojim značilnim rokovanjem zabaval predsednik ZDA Donald Trump.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 239
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin