Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
10.00

Osveženo pred

3 dni, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

Natisni članek

Rusija Nemčija AfD Olga Petersen

Petek, 14. 6. 2024, 10.00

3 dni, 23 ur

Osupli Nemci: Lepa Olga je z otroki na skrivaj pobegnila v Rusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44
Olga Petersen | Olga Petersen se je rodila leta 1982 v ruskem mestu Omsk in se pri 16 letih z družino preselila v Nemčijo. Njena starša sta bila pripadnika nemške manjšine v Rusiji. | Foto Guliverimage

Olga Petersen se je rodila leta 1982 v ruskem mestu Omsk in se pri 16 letih z družino preselila v Nemčijo. Njena starša sta bila pripadnika nemške manjšine v Rusiji.

Foto: Guliverimage

Političarka AfD Olga Petersen je v nedeljo zanesljivo dobila neposredni mandat na lokalnih volitvah v Hamburgu. Nenavadno pri tem je, da Petersenove, ta je znana po vzdevku Lepa Olga, trenutno sploh ni v Nemčiji in je najverjetneje na skrivaj pobegnila v Rusijo.

Olga Petersen naj bi Nemčijo skupaj s svojimi tremi mladoletnimi otroki zapustila sredi maja letos, piše nemški časnik Bild. Pred pobegom naj bi se njeni otroci v šoli sumljivo obnašali, zato je šola obvestila urad za mladino. Po poročanju ruske državne tiskovne agencije Tass je Petersenova v Rusiji.

Petersenova trdi, da se želi vrniti

Kljub temu je bila 41-letnica na volilni listi na lokalnih volitvah v Hamburgu in bo skoraj zanesljivo dobila neposredni mandat. Ni še povsem gotovo, saj nekatere glasove po pošti še preštevajo. Kljub temu je mogoče domnevati, da bodo do zdaj osvojeni glasovi (3.460) zadostovali.

Petersenova je za Bild povedala, da želi biti politično čim prej na razpolago. "Če bo to zagotovljeno, bom seveda spet popolnoma dejavna," je dejal Petersenova, ki ima zadnje čase težave v svoji stranki. Petersenovo so namreč izključili iz poslanske skupine AfD v hamburškem mestnem svetu, poteka pa tudi postopek izključitve iz stranke AfD.

Berlin - park v Treptowu
Novice Rusi so prišli v Berlin
Helene Fischer
Trendi To je lepotica iz Sibirije, ki je razburila Nemčijo
Ne spreglejte