Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 8. 2018,
16.23

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

28

Natisni članek

smeti Jadranka Kosor Rahel Orban Viktor Orban

Torek, 21. 8. 2018, 16.23

5 let, 8 mesecev

Orbanova hčerka umazane plenice odvrgla kar v naravo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

28

Rahel Orban | Hči madžarskega premierja Viktorja Orbana je umazane plenice namesto v koš odvrgla kar v naravo. | Foto Nyugati Feny

Hči madžarskega premierja Viktorja Orbana je umazane plenice namesto v koš odvrgla kar v naravo.

Foto: Nyugati Feny

Rahel Orban, hči madžarskega premierja Viktorja Orbana, je na Hrvaškem danes poskrbela za pravi mali škandal. Orbanova se je z družino vračala iz Hrvaške v domovino, ko je na enem od počivališč na hrvaški avtocesti umazano pleničko namesto v smeti odvrgla na travo. Njena poteza je sprožila val neodobravanja v obeh državah, uporabniki družbenih omrežij pa se sprašujejo, ali Viktor Orban svoje hčere ni naučil, da smeti ne spadajo v naravo.

Rahel Orban se je po poročanju televizije N1 z družino iz Hrvaške vračala na Madžarsko. Družina se je med potjo proti domovini ustavila tudi na enem od počivališč ob hrvaški avtocesti.

Rahel Orban se je z družino po končanih počitnicah na Hrvaškem vračala nazaj na Madžarsko. | Foto: Nyugati Feny Rahel Orban se je z družino po končanih počitnicah na Hrvaškem vračala nazaj na Madžarsko. Foto: Nyugati Feny

Noseča hči madžarskega premierja Viktorja Orbana je kratek odmor izkoristila tudi za to, da je dveletni hčerki zamenjala plenice. Vse lepo in prav, če ne bi Orbanova umazane pleničke namesto v smetnjak odvrgla kar na travnato površino pri počivališču.

"Te oče ni naučil, da smeti ne spadajo v naravo?"

Njeno nespodobno in nič kaj ekološko vedenje ni ostalo spregledano. Početje Orbanove je namreč zabeležila bralka madžarskega spletnega portala Nyugati Feny. Fotografije, ki kažejo, da je Orbanova umazano pleničko odvrgla v naravo, so nato preplavile družbena omrežja.

Umazane plenice so namesto v košu za smeti pristale na travnati površini. | Foto: Nyugati Feny Umazane plenice so namesto v košu za smeti pristale na travnati površini. Foto: Nyugati Feny

"Umazano pleničko je odvrgla poleg parkirišča, čeprav je bil koš za smeti 20 metrov od nje. Te oče ni ničesar naučil," je madžarskim novinarjem povedala ogorčena očividka. Dodala je še, da se je sama doma naučila, da se mora v tujini vesti spodobno, "ne pa, da kot gostja meče umazane pleničke v naravo". 

Nad ravnanjem Orbanove hčerke je zgrožena tudi nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor. | Foto: Nyugati Feny Nad ravnanjem Orbanove hčerke je zgrožena tudi nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor. Foto: Nyugati Feny

Zgrožena tudi nekdanja premierka Jadranka Kosor

Neprimerno vedenje Orbanove medtem ne odmeva samo na Madžarskem, ampak tudi na Hrvaškem. Novinar regionalne televizije N1 Hrvoje Krešić je dogodek na družbenem omrežju Twitter pospremil z naslednjimi besedami: "Kaj so dobri medsosedski odnosi in še boljša domača vzgoja."

Na njegovo objavo se je na Twitterju odzvala tudi nekdanja hrvaška predsednica vlade Jadranka Kosor. Nekdanja premierka je ravnanje Orbanove hčerke označila za pravo malo "grozoto".

Ne spreglejte