SiolNET. Novice Svet
3,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Orban z medijsko kampanjo proti Sorosu in Junckerju

3,20

termometer

Madžarska je danes začela izvajati novo medijsko kampanjo proti priseljevanju, uperjena pa je proti ameriškemu milijarderju Georgeu Sorosu in tudi predsedniku Evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju, ki da podpirata nezakonite migracije. V Bruslju so tovrstne obtožbe Budimpešte že ostro zavrnili.

Madžarska vlada pod vodstvom Viktorja Orbana je medijsko kampanjo, ki bo plačana iz davkoplačevalskega denarja, napovedala tudi na svoji strani na Facebooku. Med drugim bodo objavili plakate s slikama Sorosa in smehljajočega se Junckerja, na plakatih pa je napis: "Tudi vi imate pravico vedeti, kaj pripravlja Bruselj". "Hočejo uvesti obvezno kvoto za sprejem priseljencev, oslabiti pravice držav članic glede obrambe meja, želijo pospešiti priseljevanje z migrantskimi vizumi," še navajajo.

Bruselj: Ta kampanja je v nasprotju z zdravim razumom

V Bruslju so se na omenjene plakate že odzvali z ogorčenjem. "Ta kampanja madžarske vlade je v nasprotju z zdravim razumom. Šokantno je, da je taka nora teorija zarote prišla v takšni meri v normalni diskurz. Ni res, da EU spodkopava varovanje nacionalnih meja, nasprotno," je poudaril govorec Evropske komisije Margaritis Schinas.

Viktor Orban Novice Nova madžarska finančna injekcija medijem SDS

"Madžari si zaslužijo dejstva, ne izmišljotin"

"Ne obstajajo nobeni načrti za humanitarne vizume. Države članice se same odločajo glede legalnega priseljevanja," je še dejal in dodal, da si "Madžari zaslužijo dejstva, ne izmišljotin".

Orbanova vlada se je že nekajkrat sporekla z Evropsko komisijo glede migracijskih pravil. Orbanova vlada se je že nekajkrat sporekla z Evropsko komisijo glede migracijskih pravil. Foto: Reuters

Komisija in Orbanova vlada v dolgem sporu

Orbanova vlada se je že nekajkrat sporekla z Evropsko komisijo glede migracijskih pravil. Večkrat je tudi že objavila plakate in oglase proti Evropski komisiji in predvsem Sorosu, ki ga imajo v Budimpešti za glavno zlo, ki da želi pospeševati nezakonite migracije in iz Evrope narediti "Eurabijo".

V preteklih mesecih je Orbanova vlada napadla tudi nizozemsko evropsko poslanko Judith Sargentini, avtorico kritičnega poročila, ki je osnova za pravno ukrepanje EU proti Madžarski. Napadli so tudi prvega podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa.

Ministri EU za evropske zadeve prav ravno danes v Bruslju znova preverjajo stanje v procesih proti Poljski in Madžarski zaradi očitanih kršitev evropskih vrednot, zlasti načela vladavine prava. Bistvenih premikov sicer ni pričakovati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin