Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
13.11

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

5

Natisni članek

salmonela odpoklic sladkarije hrana čokolada tovarna Ferrero

Torek, 12. 4. 2022, 13.11

2 leti

Odpoklici izdelkov Kinder se vrstijo po vsem svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

5

Kinder izdelki Ferrero | Po podatkih AFSCA je bilo v Evropi v zadnjih mesecih zabeleženih več kot 100 primerov zastrupitev s prehrano, povezanih s salmonelo, ki lahko vključujejo omotico, bruhanje in druge želodčne težave, pa tudi visoko temperaturo ter druge znake. | Foto Reuters

Po podatkih AFSCA je bilo v Evropi v zadnjih mesecih zabeleženih več kot 100 primerov zastrupitev s prehrano, povezanih s salmonelo, ki lahko vključujejo omotico, bruhanje in druge želodčne težave, pa tudi visoko temperaturo ter druge znake.

Foto: Reuters

Italijanski proizvajalec slaščic Ferrero je zaradi možnosti kontaminacije z bakterijo salmonela odpoklical tudi vse izdelke znamke Kinder na Novi Zelandiji.

Potem ko je belgijski urad za varno hrano AFSCA v petek odredil začasno zaprtje tovarne Ferrera v Belgiji, iz katere so prišli čokoladni izdelki, ki so povzročili val primerov okužb s salmonelo v Evropi, so se danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa odzvali tudi v novozelandskem regulatorju.

Na podlagi njihovega posredovanja je tako Ferrero odpoklical vse izdelke znamke Kinder, proizvedene v Belgiji.

Dovzetnost za okužbo s salmonelo je splošna in pogosto poteka brez znakov.  | Foto: Reuters Dovzetnost za okužbo s salmonelo je splošna in pogosto poteka brez znakov. Foto: Reuters

"Vemo, da so izdelki, ki vključujejo majhne igrače, posebej priljubljeni pri otrocih, zato ljudi pozivamo, naj bodo posebej pozorni," je poudaril namestnik generalnega direktorja novozelandskega varuha prehranske varnosti Vincent Arbuckle.

Kot je spomnil, je lahko okužba s salmonelo zelo resna predvsem pri otrocih, mlajših od pet let, odraslih, starejših od 65 let, ter osebah z oslabelim imunskim sistemom.

Izdelke znamke Kinder so umikale tudi slovenske trgovine.
Kinder Schoko Bons
Novice V Sloveniji preventivno odpoklicali še več izdelkov znamke Kinder
Ne spreglejte