SiolNET. Novice Svet
0,60

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Novi testi DNK potrdili pristnost kosti carske družine

0,60

termometer

Posmrtni ostanki ruski car Nikolaj II
Foto: Reuters

Novi testi DNK na kosteh zadnjega ruskega carja Nikolaja II. in njegove družine, ki so jih boljševiki usmrtili pred 100 leti, so potrdili njihovo pristnost, so danes sporočili preiskovalci. Ruska pravoslavna cerkev bo zdaj posmrtne ostanke carjeve družine verjetno vendarle priznala in jih pokopala z vsemi častmi.

Testi, ki jih je naročila Cerkev, potrjujejo, da najdeni ostanki pripadajo bivšemu carju Nikolaju II., članom njegove družine in članov njihovega spremstva, je sporočil Ruski preiskovalni odbor, ruska različica ameriškega FBI. Cerkev rezultatov predhodnih testov ni priznala.

Preiskovalci so za tokratne teste izkopali tudi posmrtne ostanke Nikolajevega očeta Aleksandra III. in potrdili, da gre za očeta in sina.

Pravoslavna cerkev je sporočila, da bo ugotovitve preučila, in pohvalila izvedbo preiskave.

Posmrtne ostanke je leta 1979 odkril amaterski arheolog

Boljševiki so 17. julija 1918 usmrtili zadnjega ruskega carja Nikolaja II. in njegovo soprogo Aleksandro, carjeviča Alekseja, njune hčerke Olgo, Tatjano, Marijo in Anastazijo ter najožje spremstvo - njihovega zdravnika in štiri služabnike.

Posmrtne ostanke carja in njegove družine je leta 1979 odkril amaterski arheolog. Leta 1998 so potrdili, da gre za Nikolaja II. in člane njegove družine z izjemo carjeviča Alekseja in njegove sestre Marije. Oba so po usmrtitvi pokopali ločeno od drugih in ruski arheologi so šele leta 2007 z analizo DNK potrdili, da gre dejansko za njune posmrtne ostanke.

Ruska pravoslavna cerkev je že leta 1981 celotno carsko družino razglasila za svetnike. Leta 1998 so družino z izjemo carjeviča Alekseja in Marije slovesno pokopali v katedrali svetega Petra in Pavla v Sankt Peterburgu. Kosti Alekseja in Marije so našli šele leta 2007 in jih nikoli niso pokopali.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Domobranes / 17.07.2018. ob 15:34 0 0

  Kaj pa je car naredil za narod? Ne bi Lenin uspel z revolucijo, če ne bi ljudje živeli v strahoviti bedi, ki je nastala zaradi ukinitve fevdalizma. Kmetom so razdelili najslabšo zemljo, sami pa obdržali najboljšo in gozdove, v katere osvobojeni tlačani niso več smeli iti po drva, pobirati gobe in druge gozdne sadeže, kar so prej smeli.

  0 0
 • Domobranes / 17.07.2018. ob 15:32 0 0

  Eh, ni točno! Lenin je izrecno ukazal, da se carski družini ne sme nič zgoditi. Ta ukaz je ohranjen! Ampak za uboj še vedno obtožujejo boljševike, ki so se borili za boljše življenje državljanov! To pa ni dobro za cerkev, kajti kot vidimo, največji reveži so najboj goreči verniki!

  0 0
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin