SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nihče noče pokopati Tamerlana Carnajeva

4

termometer

 | Foto:
Še vedno ostaja odprto vprašanje, kaj se bo zgodilo s truplom bostonskega napadalca Tamerlana Carnajeva, medtem pa je bil eden od Džoharjevih prijateljev iz zapora premeščen v hišni pripor.

Direktor pogrebnega zavoda Peter Stefan je za CNN povedal, da najverjetneje ni pokopališča v Massachusettsu ali v vsej državi, kjer bi želeli pokopati Tamerlana Carnajeva, enega od dveh osumljencev za napad na bostonskem maratonu. "Mislim, da se pokopališča bojijo posledic in tega, kaj bi lahko storili ljudje, ki imajo na pokopališču pokopane svoje ljubljene," je povedal Stefan in dodal, da se trudi na vse pretege, vendar nima sreče.

Direktor pogrebnega zavoda tarča kritik "Mislim, da večina ljudi ne razume. Seveda, gre za čustveno težavo, ampak tega človeka moramo pokopati. Ne glede na to, kdo je, v tej državi pokopavamo umrle," je še povedal Stefan, ki se pred svojim pogrebnim zavodom v Worcesterju, ki je 65 kilometrov oddaljen od Bostona, bori s protestniki, ki nosijo transparente z napisi: "Smeti pokopljite na smetišču."

William Breault,predsednik worcesterske civilne družbe, je za CNN povedal, da je Stefan "storil veliko napako", saj je sprejel truplo, vendar so zdaj obtičali z njim, saj ga nihče noče. "Ne želim samo, da ni pokopan v Worcesterju, ampak tudi, da ni pokopan v ZDA," je povedal Breault, ki si s svojo organizacijo prizadeva zbrati pet tisoč ameriških dolarjev, da bi njegovo truplo poslali čez lužo. "Ni državljan, ne bi smel imeti pravice biti pokopan tukaj," je prepričan Breault.

Truplo Carnajeva bi sicer lahko poslali v Rusijo, saj ima potni list nekdanje sovjetske republike Kirgizistana, kjer se je rodil, je povedal odvetnik staršev Zaurbek Sadahanov, ki je še razkril, da je Tamerlan vložil prošnjo za ruski potni list, vendar je bila njegova prošnja zavrnjena. Ruski zakon sicer določa, da so trupla teroristov, ki jih ubijejo vladne sile, pokopana v neoznačenem grobu, ne da bi obvestili starše umrlega.

Stric želi, da bi bil pokopan v Cambridgeu Ruslan Carni, Tamerlanov stric, ki je prevzel njegovo truplo, želi, da bi bil njegov nečak pokopan v Cambridgeu, saj je to po njegovih besedah njegov dom. "Odraščal je tukaj," je pojasnil Carni, ki se mu želja ne bo izpolnila, saj je mesto odločno zavrnilo možnost, da bi bil pokopan v Cambridgeu.

Phillipos v hišnem priporu Medtem je sodnik odločil, da lahko na podlagi varščine sto tisoč ameriških dolarjev 19-letni Robel Phillipos, eden od treh prijateljev Džoharja Carnajeva, odide na svobodo. Phillipos je sicer obtožen laganje preiskovalcem FBI-ja, po izpustitvi pa je obsojen na hišni pripor. Če bo spoznan za krivega, mu grozi osem let zapora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin