Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2013,
10.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

župan New York spolni škandal Anthony Weiner odstop

Sreda, 24. 7. 2013, 10.04

7 let, 12 mesecev

Newyorški županski kandidat ujet v nov spolni škandal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji kongresnik in kandidat za newyorškega župana Anthony Weiner, ki je pred dvema letoma neslavno odstopil zaradi spolnega škandala, se je zapletel v še eno podobno zgodbo.

Neimenovana ženska je za spletno stran The Dirty povedala, da ji je kandidat za župana New Yorka Anthony Weiner lani pošiljal SMS-sporočila z neprimerno vsebino, z Weinerjem pa naj bi imela celo daljše razmerje prek spleta.

Žena ga podpira Weiner se je za svoje ravnanje že opravičil, na tiskovni konferenci pa mu je vso podporo napovedala tudi žena Huma Abedin. "To ravnanje je za mano. Ženi sem se že opravičil, izredno hvaležen sem, da mi v teh težkih trenutkih stoji ob strani," je poudaril Weiner, ki kljub novemu škandalu ne namerava izstopiti iz tekme za župana, čeprav ga je k temu pozvalo več njegovih protikandidatov.

Podobna zgodba že leta 2011 Ni prvič, da se je nekdanji zvezni kongresnik iz države New York znašel v središču spolnega škandala. Leta 2011 je v medijih zaokrožila fotografija njegovega mednožja v spodnjih hlačah, ki jo je po Twitterju poslal ženski v Kaliforniji. Najprej je poskušal z lažjo in trdil, da mu je nekdo vdrl v račun na Twitterju, ko so prišle na dan še druge fotografije, pa je priznal in odstopil s položaja kongresnika.

Konec politične kariere? Ni še povsem jasno, kako bo najnovejša afera vplivala na njegove možnosti za zmago na newyorških županskih volitvah. Pred tem je sicer veljal za enega tihih favoritov za naslednika zdajšnjega župana Michaela Bloomberga, saj v nasprotju s preostalimi kandidati nima težav s prepoznavnostjo.

Najprej si mora Weiner sicer zagotoviti kandidaturo demokratske stranke, kar pa nedvomno ne bo lahko, saj je potencialnih kandidatov veliko. Strankarske volitve bodo 10. septembra, županske pa 5. novembra.

Ne spreglejte