Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2023,
13.29

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68

Natisni članek

preiskava smrt časopis Moskva Rusija

Sreda, 13. 12. 2023, 13.29

4 mesece, 2 tedna

Nenadna smrt 35-letne namestnice glavnega urednika Putinovega najljubšega časopisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,68
Anna Tsareva | Careva je bila zadolžena za vsebino na spletni strani Komsomolskaya Pravda, vključno z zgodbami o Putinovi vojni proti Ukrajini. | Foto Profimedia

Careva je bila zadolžena za vsebino na spletni strani Komsomolskaya Pravda, vključno z zgodbami o Putinovi vojni proti Ukrajini.

Foto: Profimedia

Iz Rusije poročajo še o eni smrti v nenavadnih okoliščinah, povezani z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Truplo 35-letne Ane Careve, namestnice urednika Komsomolskaya Pravda, je v njenem stanovanju v središču Moskve odkril njen oče. Pred slabim letom je v sumljivih okoliščinah umrl njen šef Vladimir Sungorkin. 

Komsomolskaya Pravda velja za Putinov najljubši propagandni časopis, Carevo pa povezujejo z zgodbami o Putinovi vojni proti Ukrajini. Njeno truplo je našel njen oče, potem ko jo je zaskrbljen obiskal, ker se mu ni javila že nekaj dni.

Policija preiskuje njeno smrt, po prvih poročilih pa ni nobenih znakov vloma v njeno stanovanje ali znakov nasilne smrti. 

Daily Mail navaja, da naj bi Careva zbolela za neopredeljeno akutno respiratorno virusno okužbo, več dni naj bi imela tudi visoko vročino. Drugi mediji poročajo, da naj bi umrla zaradi akutnega srčnega popuščanja.

Careva je bila zadolžena za vsebino na spletni strani Komsomolskaya Pravda, vključno z zgodbami o Putinovi vojni proti Ukrajini. Gre za največjo spletno stran z novicami v Rusiji, ki je imela letos oktobra 83,9 milijona bralcev.

Namestnica odgovornega urednika je bila šest let.

Lani septembra je zaradi domnevnega srčnega infarkta umrl njen šef, 68-letni Vladimir Sungorkin, glavni urednik in direktor časopisa Komsomolskaya Pravda. Po obdukciji so zaradi znakov zadušitve njegovo smrt opredelili kot sumljivo. 

Ruska policija
Novice Sumljiva smrt še enega ruskega oligarha: padel naj bi po stopnicah
Ruska policija
Novice Nova sumljiva smrt v Rusiji. Putinovega vodjo oddelka za novačenje našli obešenega.

 

Ne spreglejte