SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemci ruskim motoristom ne bodo dovolili "parade" po Berlinu

2

termometer

Članom ruskega motorističnega kluba Nočni volkovi, ki bi radi zaznamovali dan zmage s popotovanjem od Moskve do Berlina, Nemci ne bodo dovolili "paradiranja" po nemški prestolnici.

Člani pettisočglavega ruskega motorističnega kluba, ki je tesno povezan z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, želijo 70. obletnico konca druge svetovne vojne zaznamovati z motoristično turo od Moskve do Berlina – po poteh sovjetske Rdeče armade. Nočni volkovi dvigajo prah na Poljskem in v Nemčiji Ta zamisel je dvignila precej prahu že na Poljskem, kjer so začeli zbirati podpise proti vstopu ruskih bikerjev v državo, nejevoljni pa so tudi v Nemčiji.

Kot piše nemški časnik Die Welt, Nočni volkovi načrtujejo, da bi 9. maja vstopili v Berlin in se tu v obliki motorističnega konvoja po mestnih cestah napotili do parka Treptow, kjer stoji spomenik v spomin padlim sovjetskim vojakom v drugi svetovni vojni. Bo v Berlinu vroče med nemškimi policisti in ruskimi bikerji? Po podatkih, ki so pricurljali iz krogov nemških varnostnih organov, ruski motoristi ne bodo dobili dovoljenja za takšen konvoj. Do zdaj Nočni volkovi še niso zaprosili za dovoljenje za takšno motoristično "parado" po berlinskih ulicah, če pa bodo, pa bodo Nemci vlogo za dovoljenje zavrnili v najkrajšem času.

Ruski motoristi lahko v Berlinu organizirajo zasebno proslavo. To bodo Nemci tolerirali, vendar pod budnim očesom nemških policistov.

Bodo Nočni volkovi sploh lahko vstopili v Nemčijo? Spontano, neprijavljeno motoristično turo po berlinskih ulicah pa bodo policisti preprečili. Kot še piše nemški časnik, se Nemci s poljskimi oblastmi pogovarjajo tudi o tem, ali bi motoristom sploh dovolili vstop v Nemčijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin