Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2012,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francois Hollande škandal

Nedelja, 14. 10. 2012, 14.26

8 let

Nekdanja ministrica: Razkriti bi morali tudi skrivna življenja drugih politikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanja ministrica za pravosodje Rachida Dati je prepričana, da biografije o Valerie Trierweiler ne bi smeli objaviti, hkrati pa je predlagala, da bi razkrili tudi življenja drugih politikov.

V luči zadnjega škandala v Franciji, ko je v javnost pricurljala biografija Valerie Trierweiler, sicer partnerice francoskega predsednika Francoisa Hollanda, je nekdanja ministrica Rachida Dati pozvala, da bi morali francoski politiki, predvsem moški, razkriti svoja dvojna ali trojna skrivna spolna življenja.

Datijeva, ki je bila prva ženska v vladi nekdanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja, je o škandalu, ki je izbruhnil, ko se je razvedelo, da je Trierweilerjeva v istem obdobju spolno občevala tako s Hollandom kot z njegovim tekmecem Patrickom Devedjianom, povedala, da je sramotno, da se je o skrivnem življenju Trierweilerjeve in s tem Hollanda tako razpisalo.

Datijeva: Z ženskami se ravna nepravično Škandal pa je postal še večji, ko se je razvedelo, da je bila Trierweilerjeva takrat, ko je imela razmerje z obema, poročena. Poročen pa je bil tudi Devedjian, Hollande pa je še vedno živel z materjo njegovih štirih otrok. Zdaj pa se je oglasila Datijeva, o zasebnem življenju katere se je veliko pisalo med letoma 2007 in 2009, ko je bila ministrica za pravosodje, ki je prepričana, da se z ženskami z vidnejšimi položaji, ki se znajdejo v kakšnem skrivnem razmerju, ravna nepravično.

"Mislim, da je sramotno, kaj se je zgodilo in kaj se je napisalo o Valerie Trierweiler," je izjavila za radijsko postajo Europe 1. "Zakaj pa ne bi še razkrili četvernih ali trojnih življenj nekaterih politikov ali drugih moških na visokih položajih, ki se ne vedejo dostojno z drugimi ženskami?" se sprašuje Datijeva.

Sicer pa tudi Datijeva ni nedolžna. Kot mati samohranilka je pretekli teden vložila tožbo proti direktorju skupine Lucien Barriere Dominiqueju Desseigneju, v kateri ga obtožuje, da je oče njenega otroka, triletne hčerke Zohre. Datijeva je zahtevala, da Desseigne opravi test očetovstva.

Trierweilerjeva in Devedjian bosta tožila, Hollande ne Trierweilerjeva je sicer proti dvema političnim novinarjema, Christopheju Jakubyszynu in Alixu Bouilhaguetu, ki sta njeno zasebno življenje razkrila v knjigi La Frondeouse (Upornica), že začela sodni postopek. Napovedala pa je še, da ju bo tožila zaradi kršitve strogih francoskih zakonov o zasebnosti in obrekovanju. Sicer pa Trierweilerjeva niti ni potrdila niti zanikala trditev iz knjige, njen zagovornik Frederique Giffard pa je že povedal, da gre v knjigi za zbirko avtorjevih lastnih mislih, ki sta jih podprla z govoricami.

Za tožbo se je odločil tudi Devedjian, medtem ko bo Hollande avtorjema prizanesel in proti njima ne bo sprožil sodnega postopka.

Ne spreglejte