Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
12.27

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Nemčija napad

Sobota, 21. 7. 2018, 12.27

5 let, 8 mesecev

Napad na avtobusu v Lübecku ni bil terorističen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Napad z nožem v Lübecku | Foto Twitter

Foto: Twitter

Napad na avtobusu v mestu Lübeck na severu Nemčije, kjer je moški z nožem v petek poškodoval deset ljudi, po ocenah policije nima terorističnega ozadja. Domnevni napadalec je 34-letni domačin, ki se je rodil v Iranu, a ima že dlje časa nemško državljanstvo, je povedala glavna tožilka Ulla Hingst.

"Identiteta storilca je razjasnjena. Gre za 34-letnega nemškega državljana, ki živi v Lübecku. Trenutno ni znakov, ki bi kazali, da je bil moški politično radikaliziran ali da ima dejanje teroristično ozadje," je sporočila policija.

V nahrbtniku napadalca našli vnetljive snovi

Po poročanju medijev so potniki napadalca, ki je napad izvedel s kuhinjskim nožem, sami nadvladali, nato pa je kmalu prišla policija, ki ga je prijela. Danes naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika, s preiskovalci pa doslej ni želel govoriti. Po najnovejših podatkih je ranil deset ljudi. Pet so jih odpeljali v bolnišnico, od tega so trije utrpeli resnejše poškodbe.

Novice Napadalec z nožem v Nemčiji ranil osem ljudi

Tožilstvo bo napadalca po njenih besedah preganjalo zaradi napada, povzročitve hudih telesnih poškodb in poskusa požiga. V njegovem nahrbtniku so namreč našli vnetljive snovi.

Danes so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. S preiskovalci prej ni želel govoriti in tudi pred sodnikom je molčal. Tako še vedno ni znano, kaj ga je spodbudilo k dejanju.

Poln avtobus je bil na poti iz Lübecka v priljubljeni bližnji obmorski letoviški kraj Travemünde, ko je moški na njem napadel sopotnike. Voznik avtobusa je takoj ustavil avtobus in odprl vrata, da so potniki lahko pobegnili. Napadalec je napadel tudi voznika, nato pa so ga obvladali potniki. V Nemčiji so sicer v stanju visoke pripravljenosti po več smrtonosnih napadih islamskih skrajnežev.
Ne spreglejte