Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2023,
14.10

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

4

Natisni članek

ZDA Bela hiša Joe Biden

Nedelja, 30. 4. 2023, 14.10

11 mesecev, 3 tedne

Na večerji dopisnikov Bele hiše tudi šale na račun Bidnove starosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

4

Joe Biden | Joe Biden je šale na svoj račun sprejemal z nasmehom. | Foto Reuters

Joe Biden je šale na svoj račun sprejemal z nasmehom.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Joe Biden se je v soboto udeležil tradicionalne večerje dopisnikov Bele hiše v Washingtonu, ki je bila po večletnem premoru zaradi covid-19 znova dobro obiskana. Osemdesetletni Biden je bil med drugim deležen nekaterih šal na račun svoje starosti, ki jih je dobro sprejel, poročajo ameriški mediji.

Glavni gost zabavnega programa po večerji je bil dopisnik satirične oddaje Daily Show, Roy Wood mlajši, ki se je nekoliko ponorčeval iz 80-letnega Joeja Bidna, ker se poteguje za drugi mandat v Beli hiši. To bi lahko pomenilo, da bo pri 86 letih še vedno predsednik.

Wood je ob tem omenil nedavne ostre proteste v Franciji proti zvišanju upokojitvene starosti. "V Franciji so se uprli, ker ne želijo delati do 64. leta starosti, pri nas pa imamo 80-letnika, ki nas prosi, da bi delal še štiri leta," se je pošalil Wood in izvabil širok nasmeh predsednika ZDA.

Joe Biden | Foto: Reuters Foto: Reuters "O našem predsedniku lahko rečete, kar hočete, toda svoje delo opravi z odliko, takoj ko se zbudi iz dremeža," je dodal Wood.

Tudi Biden zbijal šale

Biden, ki je šale na svoj račun sprejemal z nasmehom, pa se je v svojem nagovoru med drugim ponorčeval iz 92-letnega medijskega mogotca in lastnika konservativne televizijske mreže Fox News Ruperta Murdocha ter iz nedavno odslovljenega voditelja na ameriški televiziji CNN Dona Lemona.

Joe Biden | Foto: Reuters Foto: Reuters Poleg tradicionalnih komičnih vložkov so bili del prireditve tudi pozivi k medijski svobodi in osvoboditvi novinarjev, zaprtih v tujini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Joe Biden
Novice Biden ob vnovični kandidaturi za predsednika: Dokončajmo delo

Biden je namreč pozval k izpustitvi Evana Gershkovicha, 31-letnega dopisnika časnika Wall Street Journal, ki so ga v Rusiji konec marca priprli zaradi domnevnega vohunjenja za ZDA. Novinar obtožbe odločno zanika in trdi, da je v Rusiji opravljal novinarsko delo.

Joe Biden | Foto: Reuters Foto: Reuters Politična in medijska elita Washingtona se je na vsakoletni tradicionalni slovesnosti v ameriški prestolnici znova zbrala v velikem številu, potem ko je priljubljenost tega dogodka v zadnjih letih nekoliko usahnila.

Trump dogodek bojkotiral

Biden je lani tradicijo nagovora predsednika ZDA na vsakoletni večerji dopisnikov Bele hiše obnovil po šestletnem premoru, saj je nekdanji predsednik Donald Trump v obdobju svojega mandata dogodek bojkotiral, udeležba pa je bila v zadnjih letih omejena tudi zaradi pandemije.

Joe Biden
Novice Joe Biden: Sploh ne vem, koliko sem star

Letošnji dogodek je bil po drugi strani znova razprodan, med 2.600 gosti pa sta bila tako Biden kot podpredsednica Kamala Harris.

Ne spreglejte