Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2022,
10.43

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Jeffrey Epstein

Četrtek, 24. 3. 2022, 10.43

2 leti

Na prodaj otočji raj pedofila Epsteina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Jeffrey Epstein | Otok, poimenovan Mali sveti James, je Epstein kupil pred skoraj 25 leti za dobrih sedem milijonov evrov. | Foto Guliverimage

Otok, poimenovan Mali sveti James, je Epstein kupil pred skoraj 25 leti za dobrih sedem milijonov evrov.

Foto: Guliverimage

Zasebna otoka v Karibskem otočju v lasti umrlega pedofila Jeffreyja Epsteina sta na prodaj. Denar od njune prodaje, pričakuje se, da bo kupec za otoka odštel tudi do 114 milijonov evrov, bo šel za poplačilo žrtev Epsteina.

Ameriški organi pregona so Jeffreyja Epsteina obtožili, da je na obeh otokih spolno zlorabljal deklice, najmlajše naj bi imele le 12 let, poroča BBC. Ker je Epstein leta 2019 umrl v zaporu med čakanjem na začetek sojenja (uradno je storil samomor), je njegovim žrtvam preostalo le, da pravico iščejo v zasebnih tožbah proti njegovim naslednikom.

Poslopja na otoku Mali sveti James, kjer je Epstein zlorabljal mladoletna dekleta. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poslopja na otoku Mali sveti James, kjer je Epstein zlorabljal mladoletna dekleta. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najmanjši otok, poimenovan Mali sveti James, je Epstein kupil pred skoraj 25 leti za dobrih sedem milijonov evrov. Drugi otok z imenom Veliki sveti James je Epstein kupil pred šestimi leti za 20 milijonov evrov. Na obeh otokih je hotel graditi ogromen kompleks s hišami, pisarnami in bazeni.

Na otokih je Epstein gostil veliko uglednih gostov, od šefov ameriških bank do britanskega princa Andrewa. Ta sicer še vedno zanika, da bi kdaj obiskal Epsteinovo posest.

Ghislaine Maxwell
Novice Ghislaine Maxwell spoznana za krivo sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic

Epsteinova sodelavka spoznana za krivo

Pred več kot dvema mesecema je porota v ZDA nekdanjo pomočnico Epsteina Ghislaine Maxwell spoznala za krivo petih od skupaj šestih točk obtožnice zaradi sodelovanja pri spolnih zlorabah mladoletnic. 60-letnici grozi do 65 let zapora, datum izreka kazni pa še ni določen.

Porota jo je spoznala za krivo spodbujanja mladoletnic k potovanjem za nezakonite spolne odnose, sodelovanja v zaroti za ta namen, prevoza mladoletnic za ta namen, sodelovanja v zaroti za spolno trgovino in laganja pod prisego.

Brunel Epstein
Trendi V priporu umrl modni agent, povezan z zloglasnim pedofilom
princ Andrew
Novice Princ Andrew ostal brez vojaških položajev in naziva kraljeva visokost
Jeffrey Epstein
Novice Epstein žrtvi spolne zlorabe za molk plačal 500 tisoč dolarjev
Ne spreglejte