Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2024,
19.32

Osveženo pred

2 uri, 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
protesti policija Liverpool

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 19.32

2 uri, 41 minut

Na Otoku vse več izgredov po napadu z nožem, znova izbruhnili spopadi s policijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Liverpool, spopadi s poliijo | Protestom in izgredom je botroval ponedeljkov napad z nožem v obmorskem mestu Southport, v katerem so bile ubite tri deklice, več otrok je bilo ranjenih. Policija ocenjuje, da so bile povod za izgrede dezinformacije na družbenih omrežjih, da je napadalec islamist. | Foto Reuters

Protestom in izgredom je botroval ponedeljkov napad z nožem v obmorskem mestu Southport, v katerem so bile ubite tri deklice, več otrok je bilo ranjenih. Policija ocenjuje, da so bile povod za izgrede dezinformacije na družbenih omrežjih, da je napadalec islamist.

Foto: Reuters

Nemiri desničarskih skrajnežev, ki so izbruhnili po ponedeljkovem napadu z nožem v Angliji, so se razširili po Združenem kraljestvu. V več britanskih mestih so se protestniki tudi danes spopadli s policijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Liverpoolu na severozahodu Anglije so protestniki v policiste metali stole, bakle in opeke, pri čemer je bilo po navedbah policije poškodovanih več policistov. O spopadih med policisti in protestniki poročajo tudi iz Manchestra.

V mestu Hull so po poročanju britanskega BBC protestniki razbili okna hotela, ki so ga uporabljali za namestitve migrantov. V nemirih, po katerih so aretirali štiri ljudi, so bili ranjeni trije policisti.

V Belfastu na Severnem Irskem so ob nemirih med pripadniki skupine proti islamu in udeleženci protirasističnega shoda metali petarde. O podobnih spopadih danes poročajo tudi iz Leedsa in Nottinghama.

Ne spreglejte