Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2017,
15.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

mafija Italija umor

Četrtek, 10. 8. 2017, 15.09

6 let, 6 mesecev

Na jugu Italije v mafijskem maščevanju štirje mrtvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Mario Luciano Romito mafija | Foto printscreen

Foto: printscreen

Dolgoleten spor med mafijskima klanoma je najverjetneje motiv za okrutni štirikratni umor, ki se je v sredo zgodil v italijanski regiji Apulija, so danes sporočili preiskovalci. Zaradi očitkov, da oblasti podcenjujejo mafijo, pa je danes na območje odšel italijanski notranji minister Marco Minniti.

Neznanci so v sredo v kraju San Marco in Lamis v Apuliji sredi dneva ustrelili štiri ljudi. Tarči napada sta bila mafijski šef Mario Luciano Romito in njegov svak, ki so ju storilci v avtomobilu ustrelili s kalašnikovko in odrezano šibrovko.

V dogajanje pa sta se ujela še dva očividca. Kmeta sta se namreč pripeljala mimo v tovornjaku prav takrat, ko se je zgodil zločin. Čeprav sta poskušala pobegniti, so ju ustavili in ubili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V apulijski provinci Foggia so letos obravnavali že 17 umorov

Preiskovalci so danes sporočili, da je bil napad maščevanje za dvojni umor maja, ko so v istem okraju ubili mafijca in njegovega nečaka. V apulijski provinci Foggia so letos obravnavali že 17 umorov, ki jih pripisujejo lokalni mafiji. "Mafija v Foggii je še posebej nasilna. Je bolj agresivna kot mafijske organizacije Ndrangheta, Cosa Nostra in Camorra," je dejal protimafijski državni tožilec Franco Roberti.

Mafijski spor v Foggii je nastal zaradi nadzorovanja nezakonitih dejavnosti mafije, kot je preprodaja drog, ugibajo preiskovalci. Po podatkih državnega tožilstva so v zadnjih 30 letih v Foggii našteli 300 mafijskih umorov, 80 odstotkov jih je ostalo nekaznovanih.

Mafijskega šefa že večkrat poskušali ubiti

Župan kraja San Marco in Lamis Michele Merla je napad opisal kot "grozovit dogodek" in prosil notranjega ministra Minnitija za pomoč.

Minniti je za danes sklical zasedanje nacionalnega komiteja za javni red in varnost v Foggii, pozneje pa se bo srečal tudi z lokalnimi župani.

Žrtev napada Mario Luciano Romito je veljal za vodjo mafijskega klana Romito, ki je v sporu z mafijsko družino Libergolis zaradi nadzora nad preprodajo mamil v regiji. Romito je sicer že ušel več atentatom, septembra 2008 je tako med drugim preživel napad z bombo, ki so jo nastavili pod njegov avtomobil, še piše APA.

Ne spreglejte