SiolNET. Novice Svet
2,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Epidemija ne pojenja: Hrvati potrdili skoraj 90 novih okužb

2,11

termometer

Hrvaška
Na Hrvaškem so v petek zabeležili 86 novih okužb z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v petek potrdili skoraj 86 novih okužb z novim koronavirusom, so sporočili iz hrvaškega nacionalnega kriznega štaba. Novih smrtnih žrtev zaradi bolezni covid-19 v petek niso potrdili. Trenutno je pri naših južnih sosedih aktivno okuženih 738 ljudi. Na zdravljenju je 127 bolnikov, s pomočjo ventilatorja jih diha devet. V samoizolaciji je trenutno 2.695 ljudi.

Po poročanju HRT so v petek največ novih okužb potrdili na območju Zagreba, in sicer skupaj 32. V hrvaški prestolnici so največ novih primerov okužb potrdili v enem od zasebnih domov za starejše. Nove okužbe so zabeležili tudi v Dalmaciji. Trinajst novih okužb so v petek potrdili na območju Dubrovnika, deset na področju Splita, tri na območju Zadra in dve na območju Šibenika. V Istri so potrdili pet novih okužb. Na območju Osijeka so zabeležili devet, na področju Vukovarja pa pet novih okužb, poroča HRT.

V Avstriji 82 novih okužb

Iz naše severne sosede Avstrije so medtem v petek poročali o 175 novih okužbah z novim koronavirusom, kar je najvišje število pozitivnih brisov v 24 urah v zadnjih nekaj tednih. Danes je to število spet nekoliko nižje. V zadnjih 24 urah so po navedbah ministrstva za notranje zadeve zabeležili 82 novih okužb, od tega več kot polovico na Dunaju.

V zadnjih 24 urah so pri naših severnih sosedih po navedbah avstrijskega ministrstva za notranje zadeve zabeležili 82 novih okužb, od tega več kot polovico na Dunaju. V zadnjih 24 urah so pri naših severnih sosedih po navedbah avstrijskega ministrstva za notranje zadeve zabeležili 82 novih okužb, od tega več kot polovico na Dunaju. Foto: Reuters

Med 82 novimi okužbami z novim koronovirusom jih je bilo 42 zabeleženih na Dunaju, 21 v Spodnji Avstriji in 17 v Zgornji Avstriji. Po tri okužbe so zaznali v Salzburgu in Vorarlbergu, dve pa na avstrijskem Koroškem. Na Tirolskem imajo po prečiščenju podatkov 14 primerov manj kot dan prej. Skupaj so v Avstriji do zdaj našteli 21.212 okuženih z novim koronavirusom, umrlo je 718 bolnikov. Trenutno se zaradi okužbe v bolnišnicah zdravi 99 ljudi, od tega jih 19 potrebuje intenzivno zdravljenje, poroča STA.

Na Poljskem že tretji dan zapored rekordno število novih okužb

Na Poljskem pa so v zadnjih 24 urah zabeležili 658 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je že tretji dan zapored nov rekord. V četrtek je število novih primerov okužb v enem dnevu prvič preseglo številko 600, in sicer so zabeležili 615 novih okužb. V petek so potrdili 657 novih okužb.

Do zdaj so na Poljskem skupaj potrdili več kot 46 tisoč okužb z novim koronavirusom, zaradi bolezni covid-19 pa je umrlo 1.721 ljudi. Kljub naraščanju števila okužb se poljska vlada v petek po seji skupine za upravljanje s krizami ni odločila za ponovno poostritev ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Vlada v Varšavi sicer razmišlja o uvedbi obvezne karantene za vse, ki bi se na Poljsko vrnili iz žarišč covid-19 v tujini, ter o ponovni zaostritvi ukrepov na območjih z najvišjim številom okužb. Na Poljskem je še vedno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in v javnem prevozu, pa tudi na prostem, kadar ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 metra, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin