Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2023,
11.32

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

18

Natisni članek

policija Dunaj

Sreda, 15. 3. 2023, 11.32

1 leto, 1 mesec

Na Dunaju preplah zaradi islamistov, v Gradcu evakuirali nakupovalno središče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,60

18

Dunaj | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Dunajska policija je okrepila varovanje v mestu, predvsem okoli cerkva, potem ko je notranja obveščevalna služba prejela informacije o mogočem napadu islamistov. Medtem so avstrijski policisti v Gradcu popoldne prejeli poročilo o moških s strelnim orožjem, ki naj bi bili v nakupovalnem središču Murpark. Policisti so središče evakuirali, preiskali prostore, vendar osumljencev niso našli. Nakupovalno središče je znova odprto.

Čeprav policisti v nakupovalnem središču niso našli oboroženih moških, se bo preiskava verjetno nadaljevala.

Akcija organov pregona se je sicer začela okoli 15.30, potem ko naj bi 18-letni očividec okoli 15.00 na območju videl dva moška, oborožena s strelnim orožjem, in o tem obvestil policijo. Ta je na območje napotila pripadnike operativne skupine Cobra-Süd, skupine za hitro posredovanje (SIG), enote za obvladovanje nemirov iz avstrijske Štajerske in policiste iz več policijskih postaj v Gradcu.

Zaporo dovoznih cest do nakupovalnega središča so okoli 16.00 odpravili. Prav tako so nato za stranke ponovno odprli nakupovalno središče, še navaja APA.

Na Dunaju povečano varovanje 

V prestolnici sosednje Avstrije je trenutno okoli cerkva v središču mesta večje število oboroženih policijskih patrulj. Notranja obveščevalna služba je namreč prejela informacije o mogočem napadu islamistov.

"Kako dolgo bo trajalo povečano varovanje lokacij, trenutno ni mogoče oceniti," je na Twitterju sporočila dunajska policija.

Občane so opozorili na povečano število oboroženih policistov in poudarili, da bodo izdali takojšnje opozorilo, če se bo nevarnost zožila na določeno lokacijo.

"Opazili boste, da je trenutno večje število policijskih sil, ki patruljirajo po mestu s posebno opremo. Razlog je nespecifična grožnja cerkvam. Še naprej vas bomo obveščali tukaj," so še zapisali na Twitterju. 

Moldavija
Novice V Moldaviji naj bi preprečili domnevni ukrajinski teroristični napad
Ne spreglejte