SiolNET. Novice Svet
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Musk zagotovil kapital za prevzem Twitterja

0,10

termometer

Elon Musk Tesla | Muskovi poskusi prevzema Twitterja so sicer vplivali na skok vrednosti delnic, čeprav so povzročili tudi nekaj skrbi med strokovnjaki za tehnologijo in svobodo govora. | Foto: Reuters
Muskovi poskusi prevzema Twitterja so sicer vplivali na skok vrednosti delnic, čeprav so povzročili tudi nekaj skrbi med strokovnjaki za tehnologijo in svobodo govora. Foto: Reuters

Prvi mož ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla Elon Musk ima pripravljenih 46,5 milijarde dolarjev, s katerimi bi lahko prevzel družbeno omrežje Twitter. Glede na tajne podatke, ki so danes prišli v javnost in jih je povzela francoska tiskovna agencija AFP, namerava Musk k prodaji nagovoriti neposredno delničarje.

Glede na dokument bo Musk 13 milijard dolarjev posojila dobil od finančnega konzorcija, ki ga vodi banka Morgan Stanley, potem bo od iste banke dobil ločeno posojilo v višini 12,5 milijarde dolarjev, medtem ko ima 21 milijard dolarjev lastnega lastniškega kapitala.

Musk naj bi sicer za zdaj "še razmišljal o predložitvi ponudbe, pri čemer se še ni odločil, ali bo ponudbo oddal", po poročanju AFP piše v dokumentu.

Elon Musk Tesla Digisvet Elon Musk namerava v celoti prevzeti Twitter

Najbogatejši Zemljan je 14. aprila objavil namero po nakupu Twitterja, pri čemer je ponudil 54,20 dolarja na delnico. Naslednji dan je upravni odbor Twitterja 43 milijard dolarjev vredno ponudbo zavrnil ter sklenil, da če ena sama oseba ali skupina pride do 15-odstotnega deleža v podjetju brez odobritve odbora, lahko vsi drugi delničarji kupijo več delnic s popustom. S tem je Musku otežil prevzem.

Muskovi poskusi prevzema podjetja so sicer vplivali na skok vrednosti Twitterjevih delnic, čeprav so povzročili tudi nekaj skrbi med strokovnjaki za tehnologijo in svobodo govora, ki opozarjajo, da Musk s svojimi provokativnimi izjavami pogosto razburja javnost.

Elon Musk, Tesla Novice Musk: Vsak bi lahko privarčeval 100 tisoč dolarjev za odhod na Mars

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin