SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mraz vztraja, na Balkanu že skoraj 40 mrtvih

2

termometer

Mraz še vedno ne popušča. Po Hrvaški, Srbiji, Avstriji in Bolgariji je v četrtek zvečer plovbo po Donavi zaradi ledu prepovedala še Madžarska. V državi je led prekril že od 60 do 70 odstotkov reke.

Mraz je medtem na Balkanu terjal že skupno 37 življenj, največ v Srbiji, od koder poročajo o 16 mrtvih. Poleg Srbije smrtne žrtve ledenega vala beležijo tudi v BiH, kjer je umrlo 11 ljudi, v Črni gori, kjer so doslej našteli štiri mrtve, na Hrvaškem so mrazu podlegle tri osebe, v Makedoniji dve in v Albaniji ena.

Ladje, ki so bile na reki, so morale nemudoma v pristanišča Na Madžarskem je bila plovba po Donavi do četrtka zvečer dovoljena na lastno odgovornost, nato pa so jo oblasti v Budimpešti zaradi slabšanja razmer prepovedale. Ladje, ki so bile zvečer na reki, so morale tako nemudoma zapluti v najbližja pristanišča. V ostalih podonavskih državah so promet na tej reki sicer prepovedali že v sredo.

Sneg je pobelil tudi Dubrovnik in bližnje Elafitske otoke Na Hrvaškem je poleg tega sneg pobelil celo Dubrovnik in bližnje Elafitske otoke. Snežna odeja je debela nekaj centimetrov, o večjih težavah pa zaenkrat ne poročajo.

V azerbajdžanski prestolnici so postavili zatočišča za brezdomce Tudi drugod po stari celini vreme še naprej kaže zobe. V azerbajdžanski prestolnici Baku so tako prvič po drugi svetovni vojni postavili zatočišča za brezdomce, potem ko je mraz v državi v februarju terjal pet življenj. V Bakuju so namreč temperature v teh dneh padle na minus enajst stopinj Celzija, kar je najmanj v več kot 40 letih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin