SiolNET. Novice Svet
0,61

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Monsunsko deževje terjalo več kot tisoč mrtvih

0,61

termometer

Indija
Foto: Reuters

Monsunsko deževje je od začetka junija v Indiji terjalo že najmanj tisoč življenj. Zaradi obilnega deževja je prizadetih več kot 18 milijonov ljudi.

Po podatkih indijskega zveznega notranjega ministrstva je v devetih najhuje prizadetih indijskih zveznih državah zaradi posledic monsunskega deževja od začetka junija do 15. avgusta umrlo 1058 ljudi. Najhuje je bila prizadeta zvezna država Maharaštra, kjer je umrlo 245 ljudi.

Večina žrtev se je utopila, ali pa so umrli pod zrušenimi stavbami. Več so jih odnesli tudi zemeljski plazovi. Nekateri so bili žrtve tudi električnega udara, pa tudi kačjih pikov.

Oblasti so danes izdale opozorila pred poplavami v severnih zveznih državah Himačal Pradeš, Radžastan in Pundžab. Zaradi zemeljskih plazov je zaprtih več cest v Himačal Pradešu, vključno z glavno avtocesto.

V Indiji monsunsko obdobje med junijem in septembrom prinese ogromne količine dežja, ki so ključnega pomena za kmetijstvo, a povzročajo škodo in terjajo številna življenja. Lani je v južni Aziji deževje skupno terjalo več kot 1200 življenj, najhuje pa je bila prizadeta indijska zvezna država Kerala, kjer je umrlo skoraj 500 ljudi.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • uporabnik51 / 18.08.2019. ob 18:26 +3 - 2

  V tem času so naredili že milijon novih. Tam imata življenje in smrt nekako drug pomen.

  +3 - 2
 • Mira / 19.08.2019. ob 07:13 0 0

  ... prehitri prsti: da se ne bo rojevalo, ne bojevalo.

  0 0
 • Mira / 19.08.2019. ob 07:12 0 0

  Monsuni so stalnica v teh krajih, narod je pač reven in živi v barakah, ki jih že najmanjši vetrič poruši. Ponavadi pa se že v naprej ve, kdaj bo prišel monsun, zakaj se potem ljudje ne umaknejo in si rešijo vsaj življenja, če že ne morejo rešiti tistih barak? Ja, pozabljam, seveda, milijone jih je, nimajo kam. Ne samo v Afriki, tudi v Indiji bi bilo treba uvesti nadzor rojstev, predvsem pa preprečiti incest, da se ne bojevalo toliko prizadetih otrok z najrazličnejšimi anomalijami.

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin