Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2024,
15.07

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
pogajanja mir Vojna v Ukrajini Karl Nehammer Narendra Modi Avstrija Indija

Natisni članek

Sreda, 10. 7. 2024, 15.07

1 teden, 6 dni

Modi za končanje vojne v Ukrajini, Avstrijci nudijo lokacijo za pogajanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Narendra Modi | Indijski premier Narendra Modi in avstrijski kancler Karl Nehammer iščeta diplomatske rešitve za konec vojne v Ukrajini. | Foto Reuters

Indijski premier Narendra Modi in avstrijski kancler Karl Nehammer iščeta diplomatske rešitve za konec vojne v Ukrajini.

Foto: Reuters

Indijski premier Narendra Modi je na Dunaju znova poudaril svojo pripravljenost, da nudi diplomatsko podporo za končanje vojne v Ukrajini, poročajo tuje tiskovne agencije. Skupaj z gostiteljem, avstrijskim kanclerjem Karlom Nehammerjem, sta se pogovarjala o procesu za iskanje rešitve za trajni mir in izrazila pripravljenost pomagati.

"Rešitev za težave ne bomo našli na bojišču. Izguba nedolžnih življenj ni sprejemljiva," je poudaril Modi, ki je podobno dejal že v torek ob obisku v Moskvi. Indija in Avstrija poudarjata pomen dialoga in diplomacije. "Pripravljeni smo ponuditi kakršnokoli podporo," je dejal.

Avstrija gostiteljica pogajanj med Putinom in Zelenskim?

Avstrijski kancler Nehammer je v skladu s tem ponudil Avstrijo, ki je del Evropske unije, ne pa tudi zveze Nato, kot partnerico in kraj za dialog, ki bi lahko vodil v končanje ruske agresije. Mirovni proces je skupen cilj tako Dunaja kot New Delhija, je dodal.

Kot je pojasnil Nehammer, sta z Modijem govorila o možnostih procesa, ki bi vodil v trajni mir v skladu z ustanovno listino Združenih narodov.

Modi kritičen do Putinovih vojnih podvigov

V okviru svoje prve turneje v tujini, odkar je zaprisegel za nov mandat, se je Modi v torek mudil v Moskvi, kjer je bil kritičen do vojnih podvigov ruskega predsednika Vladimirja Putina. Sicer ga je označil za dragega prijatelja.

Narendra Modi
Novice Indijski premier Narendra Modi obiskal Vladimirja Putina
Ukrajina, vojaki
Novice Ukrajina z novo legijo poskuša v vojsko privabiti svoje državljane na tujem
Joe Biden
Novice Biden: Zmagala bo Ukrajina
Ne spreglejte