Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
7.53

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

29

Natisni članek

pisarna otroci Florida Melania Trump

Četrtek, 28. 1. 2021, 7.53

3 leta, 2 meseca

Melania Trump še ni rekla zadnje besede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

29

Melania Trump | Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump namerava v Palm Beachu na Floridi ustanoviti svojo pisarno oziroma urad. | Foto Reuters

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump namerava v Palm Beachu na Floridi ustanoviti svojo pisarno oziroma urad.

Foto: Reuters

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump namerava v Palm Beachu na Floridi, kamor se je s svojim možem in nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom preselila iz Bele hiše, ustanoviti svojo pisarno oziroma urad. Po neuradnih informacijah naj bi se Trumpova odločila, da bo nadaljevala s svojo iniciativo Be Best, s katero si je kot ameriška prva dama prizadevala pomagati otrokom.

V času, ko je bila Melania Trump ameriška prva dama, se je njena iniciativa Be Best (sl. Bodi najboljši), osredotočala na zdravje in dobro počutje otrok, varnost na spletu in preprečevanje ustrahovanja na družbenih omrežjih ter javnost ozaveščala o negativnem vplivu krize z opioidi, torej sredstvi proti bolečinam in drugimi mamili, na otroke.

Mike Pence
Novice Pence postal "brezdomec", s soprogo živita pri politikih

Trumpova bo nadaljevala s svojo iniciativo

Po poročanju CNN je Trumpova v Beli hiši pogosto naredila zelo malo, da bi javnosti pojasnila ali da bi razširila svojo iniciativo, javni dogodki, povezani z omenjeno kampanjo, pa so si običajno sledili v obdobju več tednov. Kakorkoli, Trumpova naj bi se zdaj odločila, da bo s svojo iniciativo nadaljevala, pri projektu pa naj bi sodelovale tudi tri nekdanje uslužbenke Bele hiše.

Trumpova naj bi se zdaj odločila, da bo s svojo iniciativo Be Best nadaljevala, pri projektu pa naj bi sodelovale tudi tri nekdanje uslužbenke Bele hiše. | Foto: Reuters Trumpova naj bi se zdaj odločila, da bo s svojo iniciativo Be Best nadaljevala, pri projektu pa naj bi sodelovale tudi tri nekdanje uslužbenke Bele hiše. Foto: Reuters

Neuradno gre za Hayley D'Antuono, ki je bila v Beli hiši štiri leta direktorica oddelka prve dame za operacije in potovanja, zdaj pa je šefica njenega kabineta. Tu je še nekdanja asistentka Mary Casey Finzer, katere naloga naj bi bila predvsem skrbeti za darila, ki jih je Trumpova kot ameriška prva dama podarila šolam, bolnišnicam ter otrokom na dogodkih ali potovanjih. Del Melaniine nove ekipe naj bi bila tudi njena nekdanja svetovalka Marcia Kelly, ki je v Beli hiši sicer delala pro bono.

Novi koronavirus v Braziliji
Novice Kolaps zdravstvenega sistema: za svojce brezupno iščejo jeklenke s kisikom #video

Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo v štirih letih

Predstavniki Trumpove navedb o tem, da nekdanja ameriška prva dama vzpostavlja svoj urad, niso komentirali. Njena pisarna naj bi trenutno delovala kar v okviru zasebnega kluba Mar-a-Lago, ki je v lasti njenega moža in v katerem po odhodu iz Bele hiše živi nekdanji ameriški predsedniški par. Člani osebja naj bi trenutno delali od doma, Trumpova pa naj bi na območju Palm Beacha že iskala primerne prostore za svoj urad.

Trumpova je Belo hišo zapustila z najnižjo priljubljenostjo v vseh štirih letih moževega mandata. Njenega dela ni odobravalo 47 odstotkov ljudi, je pokazala anketa CNN. 42 odstotkov ljudi je na drugi strani podpiralo delo Trumpove, 12 odstotkov pa se jih glede tega ni moglo opredeliti. Trumpova je največjo stopnjo priljubljenosti dosegla maja 2018, ko jo je podpiralo 57 odstotkov Američanov.

Ne spreglejte