SiolNET. Novice Svet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami: To je zank, ki lahko reši življenje #video

0,06

termometer

Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami družinski terapevti poudarjajo, da je tišina tista, ki najbolj pomaga vzdrževati in ohranjati nasilje ter da je v primeru kakršnegakoli nasilja čim prej treba poiskati strokovnjaka. 

"Krivda je tista, ki ženskam zveže roke, ki jim ne pusti, da odidejo, ki jim celo nezavedno omogoča, da tudi same vzdržujejo neko nasilno dinamiko. Tako da je treba preprosto samo resnično iti čez tisto prepovedano mejo, česar si mogoče še niso dovolile, da zberejo pogum, najdejo nekoga in začnejo govoriti. Nositi to v sebi je pekel in potem se vrtiš v začaranem krogu," je pojasnil Christian Gostečnik, ustanovitelj programa zakonske in družinske terapije na teološki fakulteti v Ljubljani.

Vražje dame Planet TV Vražja dama razkrila: Ločila sem se zaradi nasilja #video

Znak, ki lahko reši življenje

Ob tej priložnosti je pomembno spomniti na mednarodno uveljavljen znak za nasilje, s katerim lahko žrtev sporoči, da je v nevarnosti, brez uporabe besed.

Dlan je obrnila navzgor, palec pokrčila navznoter in s prsti oblikovala pest. Ta gib roke je alternativa klicu na pomoč. 

Znak za zaščito pred nasiljem Novice Prepoznate ta znak? Z njim se je rešila ugrabljena 16-letnica.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin