Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 8. 2020,
11.22

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

3

Natisni članek

Koronavirus Madžarska

Petek, 21. 8. 2020, 11.22

3 leta, 8 mesecev

Madžarska bo s septembrom zaostrila pogoje za vstop v državo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

3

Budimpešta Madžarska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madžarska bo s 1. septembrom zaostrila pogoje za vstop v državo, da bi preprečila širjenje novega koronavirusa, saj je v sosednjih državah vse več okuženih, je danes po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal premier Viktor Orban. V Avstriji so medtem v 24 urah potrdili 331 novih okužb.

Ko se bo začelo novo šolsko leto, se bo režim prehoda meje, ki je veljal v poletni počitniški sezoni, spremenil, je po poročanju STA dejal Orban za državni Kossuth Radio.

Državljane pozval, naj ne načrtujejo potovanj na jug

Državljane je pozval, da po 1. septembru ne načrtujejo nobenih potovanj na jug, ker bi s tem kršili ukrepe. Podrobnosti o načrtovanih zaostritvah ni razkril, še piše STA. V skladu z veljavnimi pravili morajo tisti, ki se na Madžarsko vračajo iz držav z visokim številom okuženih, v obvezno štirinajstdnevno izolacijo, če nimajo dveh negativnih izvidov testa na koronavirus.

Na Madžarskem so doslej potrdili 5046 okužb z novim koronavirusom, zaradi covid-19 je umrlo 609 ljudi.

V Avstriji 331 novih okužb z novim koronavirusom

V Avstriji so v 24 urah potrdili 331 novih okužb z novim koronavirusom, od tega več kot polovico na Dunaju, so danes sporočili z ministrstva za zdravje. V zadnjem dnevu je koronavirusni bolezni 19 podlegel tudi en človek, piše STA.

koronavirus Avstrija | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Na Dunaju so potrdili 172 novih okužb, sledita Zgornja Avstrija z 59 novimi okužbami in Tirolska s 34. V bolnišnicah je na zdravljenju 112 bolnikov, od tega 22 na intenzivni negi.

Na meji s Slovenijo okrepili nadzor

Na avstrijskem Koroškem pa so danes na meji s Slovenijo in Italijo okrepili nadzor. Poleg celodnevnega nadzora na mejnih prehodih Ljubelj in Karavanke, bodo sedaj 24 ur dnevno nadzorovali še mejna prehoda z Italijo pri Podkloštru. Ta konec tedna bodo imeli nadzor do ponedeljka zjutraj med drugim še na mejnih prehodih Labot, Holmec in Korensko sedlo, še piše STA.

Nadzorujejo predvsem avstrijske turiste, ki prihajajo z juga, in vozila iz držav na Balkanu ter preverjajo, ali so bili na Hrvaškem oz. kam so namenjeni. Po potrebi delijo tudi informativne letake, merijo temperaturo, pregledujejo izvide testov na novi koronavirus in druge formalnosti. Pri nadzoru predstavnikom zdravstvenih služb pomaga tudi vojska, še piše STA.

V Latinski Ameriki covid-19 zahteval več kot 250.000 življenj

V Latinski Ameriki in na Karibih je do četrtka zaradi covida-19 umrlo že več kot 250.000 ljudi, kažejo podatki francoske tiskovne agencije AFP na podlagi statističnih podatkov držav. Med 620 milijoni prebivalcev so potrdili več kot 6,4 milijona okužb z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa je umrlo 250.969 bolnikov. Številni strokovnjaki sicer menijo, da so številke še višje, saj med drugim ne izvajajo dovolj testiranj na okužbo, navaja STA.

Najbolj prizadeta država v regiji ostaja Brazilija, kjer so doslej potrdili 3,5 milijona okužb, umrlo pa je 112.000 ljudi. Braziliji je za ZDA druga najbolj prizadeta država na svetu v pandemiji. V Peruju je zaradi covida-19 umrlo več kot 26.000 ljudi. V Mehiki so do srede potrdili 58.481 smrti in skoraj 540.000 okužb. Zunanji minister Marcelo Ebrard je v četrtek sporočil, da bo okoli 2000 mehiških prostovoljcev sodelovalo v zadnji fazi poskusov ruskega cepiva za covid-19.

V Argentini so v četrtek potrdili največje dnevno število okužb, in sicer 8225, doslej skupno 320.871. Umrlo je skupno 6517 bolnikov, poroča AFP. Povečano število okužb so potrdili tri dni po novem protestu opozicije v središču Buenos Airesa in drugih mestih z zahtevo po končanju karantenskih ukrepov, v katerih vidijo omejevanje osebnih svoboščin. Vlada je namreč do konca meseca podaljšala karanteno v prestolnici, kjer so potrdili 90 odstotkov vseh okužb v državi, še piše STA.

 

Ne spreglejte