Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2022,
11.11

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,04

14

Natisni članek

DNK obdukcija pogrešan policija iskalna akcija zabava prijatelji novo leto Beograd Donava truplo izginotje Matej Periš

Četrtek, 19. 5. 2022, 11.11

1 leto, 11 mesecev

To je vzrok smrti Splitčana Mateja Periša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,04

14

Po najdbi moškega trupla v Donavi v bližini Beograda, ki je po opisu ustrezalo pogrešanemu Splitčanu Mateju Perišu, so s srbskega ministrstva za notranje zadeve uradno sporočili, da je DNK-analiza pokazala, da gre za pogrešanega. Mateja so zadnjič videli v noči na 31. december, njegovo truplo pa so v sredo okoli 9.30 v Donavi našli osem kilometrov vzdolž reke, kjer so ga zadnjič ujele varnostne kamere. 

Po predhodnih ugotovitvah obdukcije je smrt nastopila nenasilno, še poročajo srbski mediji. 

Obdukcijo so na Inštitutu za sodno medicino v Beogradu končali okoli 11. ure in sporočili tudi, da je bil vzrok smrti utopitev.

Rezultati toksikološke analize naj bi bili znani čez približno tri tedne, poročajo hrvaški in srbski mediji. 

"Kot sem govoril, moram biti pripravljen na vse. Mogoče je za koga to čudno, a čeprav je bilo težko, mora človek ohraniti upanje. Moja vera me uči, da vedno obstaja upanje," je v sredo povedal Matejev oče, ki ga je srbska policija o tem, da so v Donavi našli truplo, ki po opisu in oblačilih ustreza sinu, obvestila kmalu po odkritju v Donavi. 

Oče še čakal na potrditev identitete 

Čeprav so nekateri mediji v sredo poročali, da je Matejev oče Nenad Periš že na poti v Beograd, to ni bilo res. Novinar srbskega N1 je poročal, da bo v Srbijo prispel šele, ko bodo ugotovili identiteto najdenega trupla.

So pa predstavniki zagrebške policije že prispeli v Beograd in si s srbskimi kolegi izmenjali operativne podatke iz preiskave. DNK-material, potreben za identifikacijo, so odvzeli takoj po tem, ko so v sredo v Beogradu iz Donave izvlekli truplo mladeniča, rezultati pa naj bi bili znani danes, poroča hrvaški Jutarnji list.

Potrjeno, da bodo opravili tudi toksikološke analize

Na inštitutu za sodno medicino bodo opravili tudi toksikološke analize, a na te rezultate bi lahko čakali tedne, še navajajo.

"Vsaka resnica je resnica in z njo se moramo z družino spoprijeti," je še včeraj povedal oče pogrešanega mladeniča iz Splita.

Spomnimo, da so Mateja Periša prijatelji nazadnje videli 31. decembra 2021. Nato so beograjski policiji povedali, da ne vedo, kje je. Vsi skupaj so bili v Beogradu, izginotje so prijavili 31. decembra zjutraj, a policija izginotja ni takoj zabeležila, ampak jim je svetovala, naj obiščejo bolnišnice. Istega dne ob 18. uri so uradno začeli iskanje.

Štiri mesece in pol pozneje srbski mediji poročajo, da so iz Donave izvlekli truplo, ki po oblačilih in postavi ustreza Mateju. 

Ne spreglejte