Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
6. 11. 2017,
10.16

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

1

Natisni članek

Devin Kelley napad strelski napad

Ponedeljek, 6. 11. 2017, 10.16

6 let, 5 mesecev

Kdo je bil človek, ki je v cerkvi pobil 26 ljudi #video

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

1

Na dan prihaja vse več podrobnosti o Devinu Kelleyju, 26-letniku, ki je edini osumljenec za najhujši pokol v zgodovini Teksasa, v katerem je ubil najmanj 26 ljudi, nato pa je umrl tudi sam. Motiv za pokol naj bi bil družinski spor, poročajo ameriški mediji.

Ameriški mediji so izbrskali, da je bil Kelley nekdanji učitelj preučevanja naukov iz Biblije, ki so ga pred tremi leti nečastno odpustili iz ameriških letalskih sil, ker je napadel svojo ženo in otroka.


Preberite še:
Pokolu v cerkvi sledil strelski obračun in pregon z avtomobili


Kelleyjev profil na Facebooku, ki so ga medtem po naročilu ameriškega Zveznega preiskovalnega urada (FBI) izbrisali, je razkril, da je bil nadvse navdušen nad orožjem. Nedavno je objavil fotografijo pištole AR-15 na Facebooku, zraven pa zapisal: "Huda p...ca je."

Z ženo in njunim otrokom je živel na domu svojih staršev. Sosed Mark Moravitz je za ABC News povedal, da je včasih iz bližine njihovega doma ponoči slišal strele.

Žena Danielle Shields je včasih delala kot učiteljica v cerkvi, kjer je njen mož včeraj ubil najmanj 26 ljudi. V isto cerkev je hodila tudi njena mati Michelle Shields, Kelleyjeva tašča. Ali sta bili ženski v času streljanja v cerkvi, ni znano.

Video: Planet TV


Začel pridigati o ateizmu

Kelley se je po koncu šolanja leta 2009 pridružil vojski, kjer je delal v logistiki in nabavi za zračne sile, dokler ga niso odpustili. Nato je kot prostovoljec vodil skupino preučevanja naukov iz Biblije, nazadnje pa je bil zaposlen kot varnostnik v vodnem parku v mestu New Braunfels.

Nekdanji sošolci so ga opisali kot srhljivega, norega izobčenca, ki je nedavno začel pridigati o ateizmu (ljudi, ki verjamejo v boga, je opisoval kot neumne) in se na družbenih omrežjih zapletati v prepire.

Policija je sporočila, da ni imel kakšne obsežnejše kriminalne preteklosti, v zadnjih letih je zagrešil nekaj prometnih prekrškov. Policija zdaj preiskuje, ali je bil del lokalne militantne skupine.

Motiv za pokol družinski spor

Direktor teksaškega oddelka za javno varnost Freeman Martin je danes dejal, da je 26-letni morilec nedeljski pokol v teksaški cerkvi najverjetneje izvršil zaradi spora v družini, saj je poslal več grozečih sporočil svoji tašči, ki je občasno hodila v prvo baptistično cerkev v vasi Sutherland Springs nedaleč od San Antonia.

Policija ni povedala, ali je med 26 mrtvimi in 20 ranjenimi v najhujšem množičnem strelskem pokolu Teksasa tudi tašča. Devin Patrick Kelley je v nedeljo med mašo vstopil v cerkev oblečen v črno in z masko lobanje na obrazu ter začel streljati. Po streljanju je zbežal pred dvema Teksašanoma, ki sta ga lovila v svojih avtomobilih in streljala nanj. Policija meni, da se je Kelley z avtomobilom zaletel, nato pa si je sodil sam, kar bodo morali še potrditi z obdukcijo.

Kelley je bil od leta 2010 zaposlen v oporišču zračnih sil v Novi Mehiki. Leta 2014 so ga odpustili iz zračnih sil, ker je pretepal ženo in sina, zaradi česa je bil zaprt za leto dni. Kaznovan je bil tudi v državi Kolorado in sicer zaradi okrutnosti do živali. STA

Ne spreglejte