Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
30. 5. 2017,
8.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

11

Natisni članek

Vatikan Franc Rode Melania Trump

Torek, 30. 5. 2017, 8.25

6 let, 6 mesecev

Kardinal Rode po srečanju z Melanio: To ni neka frklja

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

11

franc rode | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

"Štajerka ... Fina dama, lepa, elegantna, kot vemo, začutil pa sem tudi njeno notranje dostojanstvo, bogato notranje življenje in človeško kvaliteto," je o srečanju z ameriško prvo damo Melanio Trump med njenim nedavnim obiskom v Vatikanu povedal kardinal Franc Rode.

"Name je res naredila močan vtis, ni to neka frklja ... Mi mislimo, da se v Sloveniji ne rodijo voditelji, kot je leta 1938 govoril angleški konzul v Zagrebu Thomas Rapp ('Marljivi, vztrajni in počasnega mišljenja so Slovenci dobri podrejeni uslužbenci, iz njihovih vrst pa izide malo voditeljev.' Rappov citat iz Rodetovega govora, op. a.). Ampak o Melanii lahko rečem naslednje: tudi v Sloveniji se rojevajo kraljice," je v intervjuju za Večer poudaril Rode.

Papež jo je vprašal, ali možu streže potico

Melania se je v Vatikanu mudila v okviru uradnega obiska svojega moža Donalda Trumpa, med katerim ju je na zasebni avdienci sprejel tudi papež Frančišek. 

Kardinal Rode je po srečanju za Radio Vatikan poudaril, da jim je povedala, da ima s srečanja s papežem zelo lepe vtise. Dejala je, da "da je bil sveti oče zelo sproščen in jo vprašal, ali možu postreže včasih tudi s slovensko potico. Rekla je, da ima rada potico. Na vprašanje pa pravzaprav ni odgovorila."

Ali Baron zna slovensko?

O tem, kako se počuti v svoji novi vlogi prve dame ZDA, je rekla, da opravlja svoje obveznosti in da se zaveda svojih odgovornosti ter skuša stati ob strani svojemu možu, da pa je ob vsem tem najprej mama. "Mama svojega enajstletnega sina Barona, ki raste in bo kmalu večji od mame," je dodala.

Na vprašanje, ali zna Baron slovensko, je odgovorila "Seveda, seveda. S starimi starši, z dedkom in babico, ki živita v New Yorku, vedno govorijo slovensko. Sin se bo, ko bo končal šolsko leto, preselil iz New Yorka v Washington in tam ima že prijatelje." STA

Ameriška prva dama Melania Trump in papež Frančišek sta se na srečanju pošalila na račun prehranjevalnih navad ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Zmeda, ki je nastala glede vprašanja, ali sta se pogovarjala o pici ali slovenski potici, je odmevala v svetovnih medijih in sprožila splošno zanimanje za potico.

 

Ne spreglejte