Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
8.47

Osveženo pred

8 ur, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,62
cene Hrvaška Vis otok trgovina

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 8.47

8 ur, 1 minuta

Kandidatka za najslabšo trgovino na Hrvaškem. Kaj je njen greh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,62
trgovina Studenac | Cene v trgovini Studenac na Visu se spreminjajo trikrat na dan. Prodajalke jih ne utegnejo dovolj hitro menjati, je za Jutarnji list povedal ogorčeni bralec. Fotografija je simbolična. | Foto STA

Cene v trgovini Studenac na Visu se spreminjajo trikrat na dan. Prodajalke jih ne utegnejo dovolj hitro menjati, je za Jutarnji list povedal ogorčeni bralec. Fotografija je simbolična.

Foto: STA

S čim se lahko "pohvali" kandidatka za najslabšo trgovino v državi? "Cene se spreminjajo trikrat na dan, tudi prodajalke tam ne kupujejo," je svojo izkušnjo z Visa opisal bralec Jutarnjega lista. Govorimo o mali trgovini iz verige Studenac, ki jih po Hrvaškem ne manjka.

Bralec, ki že leta dopustuje na Visu, pravi, da se cene v tamkajšnjem Studencu spremenijo tudi do trikrat na dan. "Prodajalke nimajo časa spreminjati cen tako hitro. Ena je pri policah, druga na blagajni, na koncu kupci ne smejo kupiti živil po označeni ceni. Prodajalke pravijo, da so nemočne," je časopisu sporočil bralec. Dodal je, da so mu trgovke povedale, da zaradi tega ne kupujejo več v trgovini, kjer so zaposlene.

Studenac ima veliko majhnih trgovin, vendar prebivalci tam nakupujejo vse manj in gredo raje v Split. Težava je, da tega ne zmore vsak. Zlasti starejši bodo težko prišli do Splita, sploh pa bodo takšne cene ostale tudi po koncu turistične sezone, je opozoril bralec.

Povedal je tudi, da se včasih zgodi, da so v različnih trgovinah Studenac različne cene istega artikla. Kot primer je navedel mineralno vodo Donat, za katero je na Visu odštel 3,29 evra, v Zagrebu pa 2,18 evra. Kot pravi, razume, da so stvari na otokih dražje zaradi stroškov prevoza, a da razlika ne more biti tako velika.

Lokalno prebivalstvo je vdano v usodo. Pravijo, da vlada nenehno poudarja, kako podpira otoke, potem pa se dogajajo takšne stvari. Res imajo otočani popuste pri prevozu, a to ne velja za distribucijo, ki je prav tako del težave, posledično pa gredo cene v nebo.

trgovska veriga Studenac
Novice Hrvaška trgovska veriga Studenac se širi v Slovenijo
ženska, dekle, trgovina, nakupovanje
Novice Raziskava: slovenski in hrvaški potrošniki v trgovine do trikrat tedensko, srbski dnevno
Trgovina, trgovine, nakupovanje
Novice Trgovinska zbornica opozarja na zapiranje podeželskih trgovin
Izidor Krivec
Novice Necenzurirano: prodaje Celjskih mesnin Braći Pivac za zdaj ne bo
Ne spreglejte