SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj drug drugemu očitata Sanders in Clintonova

0

termometer

Na prvem soočenju, kjer sta sodelovala samo Bernie Sanders in Hillary Clinton, sta demokratska kandidata pred primarnimi volitvami v New Hampshiru poudarjala napake drug drugega.

Nekdanja prva dama je Sandersa označila za idealista, ki ne bo opravil svojega dela, senator iz Vermonta pa je nekdanji državni sekretarki vrnil z besedami, da je preveč povezana z esteblišmentom, da bi dosegla prave spremembe.

Clintonova je dejala, da so Sandersovi predlogi, kot je univerzalno zdravstvo, predragi in nedosegljivi. Tekmeca je agresivno napadla, ker ji zaradi donacij in honorarjev za njene govore očita, da je preveč povezana z Wall Streetom. "Čas je, da končate kampanjo blatenja mojega imena," je zahtevala.

Sanders je Clintonovi ponovno očital, da je kot senatorka glasovala za vojno v Iraku, zmagovalka prvih primarnih volitev v Iowi pa je podvomila o njegovem poznavanju zunanje politike. Sanders, ki je sam sebe označil za demokratičnega socialista, je dejal, da Clintonova predstavlja esteblišment, sam pa navadne Američane. Napovedal je, da se bo uprl velikim podjetjem in tako spremenil ZDA.

Naslednje primarne volitve bodo v New Hampshiru čez pet dni. V državi, ki meji na njegovo domačo zvezno državo Vermont, ima Sanders v anketah veliko prednost pred Clintonovo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin