Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
19.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Južna Koreja opravičilo spolni škandal

Nedelja, 12. 5. 2013, 19.56

8 let, 1 mesec

Južna Koreja se opravičuje za spolni škandal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Urad južnokorejske predsednice se je uradno opravičil za škandal, v katerega je bil vpleten zdaj že nekdanji tiskovni predstavnik Jun Čang Jung.

Južnokorejska predsednica Park Geun Hye je bila med svojim uradnim obiskom ZDA presenečena, ko je izvedela, da naj bi eden izmed njenega osebja spolno nadlegoval ameriško-korejsko pripravnico. Predsednica je priznala, da za dejanjem stoji njen tiskovni predstavnik Jun Čang Jung, ki ga je nemudoma odpustila, piše Telegraph.

Opravičili so se žrtvi in njeni družini V izjavi za medije so v uradu južnokorejske predsednice zapisali, da je bil Jun Čang Jung vpleten v "sramoten in neprimeren incident", pri tem pa so se opravičili žrtvi in njeni družini. "Ponujamo naše iskreno opravičilo vsem Južnokorejcem, žrtvi in njeni družini ter korejskim izseljencem čez lužo," je še na tiskovni konferenci povedal Huh Tae Yeol in dodal, da je ob dogodku ostal brez besed. "To je nesprejemljivo in sramotno," je še povedal.

Zaradi dogodka je svojo odpoved ponudil tudi Lee Nam Ki, Jungov nadrejeni, vendar za zdaj še ni znano, ali je predsednica njegovo odpoved tudi sprejela. Jung pa se je medtem že vrnil v Južno Korejo. Jung je dejanje zanikal in povedal, da je pripravnico le potrepljal po njenem pasu in je ni spolno zlorabil. "Prosim jo, da mi oprosti, če sem prizadel njena čustva," je povedal 56-letnik na novinarski konferenci, hkrati pa povedal, da je šlo le za nesporazum zaradi kulturnih razlik.

Ameriška policija dogodek še preiskuje Medtem je washingtonska policija povedala, da dogodek še preiskuje. Vendar pa Washington Post trdi, da naj bi Jung pripravnico prijel za zadnjico brez njenega dovoljenja. Do neljubega incidenta je prišlo v hotelskem baru v Washingtonu.

Predsednica Park Geun Hye je bila v ZDA prvič na delovnem obisku, njen obisk pa je zasenčil omenjeni dogodek. Olje je na ogenj prilila še Severna Koreja, ki je dejala, da je bil njen obisk v ZDA prava polomija. V severnokorejskem časopisu Rodong Sinmun je namreč pisalo, da je južnokorejski uradnik storil sramotno dejanje med obiskom ZDA, piše Telegraph.

Z Obamo govorila o Severni Koreji Južnokorejska predsednica se je sicer sestala s predsednikom ZDA Barackom Obamo, s katerim sta razpravljala o morebitni rešitvi vprašanja Severne Koreje, ki v zadnjem času povečuje napetost na korejskem polotoku. V nagovoru ameriškega kongresa je dejala, da se mora Pjongjang odpovedati jedrskemu orožju.

Ne spreglejte