Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2022,
11.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65

5

Natisni članek

Japonska opica

Torek, 26. 7. 2022, 11.15

1 leto, 11 mesecev

Izredne razmere na Japonskem: opice vdirajo v hiše in napadajo ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,65

5

Oblasti v mestu Jamaguči na Japonskem se proti opicam makaki borijo tudi s pomirjevalnimi pištolami. Opice so namreč v zadnjem tednu poškodovale kar 42 ljudi, med njimi tudi otroke. 

Japonske opice makaki povzročajo vse več težav. V mestu Jamaguči jedo pridelke, vdirajo v domove in napadajo ljudi. Samo v zadnjem tednu so opice poškodovale kar 42 ljudi, med njimi tudi otroke, poroča The Guardian. 

"Vse mesto Jamaguči obdajajo hribovja in opice tukaj niso nič neobičajnega. Neobičajno pa je, da v tako kratkem času napadejo toliko ljudi," je pojasnil zaposleni na ministrstvu za kmetijstvo. 

Makakiji so sicer zelo priljubljeni med turisti. Ti jih radi hranijo in fotografirajo, a marsikateri turist je, tako kot domačini, na lastni koži izkusil, da so lahko na videz ljubke opice tudi nevarne. Lahko jih napadejo, iz nahrbtnikov turistov kradejo hrano, nekateri ostanejo brez sončnih očal ali celo telefona.

Opice vdirajo v hiše in napadajo ljudi

Potem ko so oblasti težave z opicami najprej reševale s kletkami, kar se je izkazalo za neuspešno, so zdaj začele uporabljati tudi pomirjevalne pištole. 

"Na začetku so makakiji napadali samo ženske in otroke. Pred kratkim so njihova tarča postali tudi starejši in moški," je pojasnil zaposleni na ministrstvu.

Oblasti sicer ne vedo, ali gre za napad večje skupine opic ali le ene agresivne opice. Mestne oblasti in policija zdaj nadzorujejo območja, kjer se je zgodilo največ napadov, a za zdaj še niso ujeli nobene opice. 

Novice Grozljiva tragedija: opica ji je med dojenjem ugrabila dojenčka in ga ubila
Makaki opica
Novice Mesto zavzele opice, ljudje so nemočni
Ne spreglejte