Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 7. 2014,
8.34

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izrael Gaza napad Hamas

Torek, 8. 7. 2014, 8.34

3 leta

Izrael sprožil nove zračne napade na Gazo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izraelska vojska je na raketno obstreljevanje z Gaze odgovorila z več deset letalskimi napadi na to območje. Po podatkih palestinskih zdravniških virov je bilo ranjenih 17 ljudi, od tega sedem otrok.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske je potrdil, da so sprožili letalsko operacijo, katere cilj je tam vladajoče palestinsko gibanje Hamas in zmanjšanje raketnega obstreljevanja Izraela. Dodal je, da so ponoči napadli okoli 50 ciljev, tudi štiri hiše pripadnikov Hamasa ter območja, s katerih izstreljujejo rakete, in infrastrukturo.

Potrdil je tudi, da so blizu območja Gaze namestili okrepitve, da "bi bili v primeru potrebe pripravljeni na kopenski napad". Napovedal je mobilizacijo novih rezervistov v prihodnjih dneh, letalske napade pa označil kot etapo operacije, ki časovno ni omejena. Po njegovih besedah ima Hamas, ki nadzira območje Gaze, 100.000 raket, nekatere pa lahko dosežejo Tel Aviv.

Z Gaze na Izrael več deset raket Šole in počitniški kampi v radiju 40 kilometrov od območja Gaze so zaprti. Prebivalce so pozvali, naj se izogibajo zborovanjem. Palestinski varnostni viri ocenjujejo, da je Izrael ponoči izvedel 70 letalskih napadov. Pri tem je bilo uničenih pet hiš. V ponedeljek zvečer je bilo z območja Gaze izstreljeno več deset raket.

Palestinsko skrajno gibanje Hamas je sporočilo, da so njegovi člani rakete proti Izraelu izstrelili v odgovor na "zionistično agresijo", potem ko je Izrael obtožil, da je ubil pet njegovih borcev. Hamas: Izrael bo plačal Po podatkih izraelske vojske je bilo z območja Gaze v zadnjih 24 urah izstreljenih 80 raket. En vojak je bil lažje ranjen, dve hiši pa poškodovani.

Hamasovi borci so opozorili, da bodo povečali domet svojih tarč, če bo Izrael še nadaljeval zračne napade. Predstavnik gibanja je napovedal, da bo Izrael "plačal veliko ceno".

Ne spreglejte