Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2011,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

streljanje

Petek, 19. 8. 2011, 16.23

8 let

Izrael na napade odgovoril z obstreljevanjem Gaze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izraelska letala so ponoči obstreljevala tarče na območju Gaze, pri čemer je bil po neuradnih podatkih ubit en človek.

Z obstreljevanjem se je Izrael odzval na četrtkov niz napadov na jugu države, ki so jih po trditvah Izraela izvedli Palestinci. V Egiptu medtem preiskujejo napad, v katerem je bilo v četrtek ubitih pet egiptovskih vojakov.

Osem mrtvih, 40 ranjenih Napadalci so v četrtek na jugu Izraela napadli avtobus, avtomobil in patruljo izraelske vojske. Število smrtnih žrtev napadov je danes naraslo na osem, potem ko je ranam podlegel izraelski policist. Okoli 40 Izraelcev je bilo v napadih ranjenih.

V nizu napadov sodelovalo 18 ljudi Med napadalci in varnostnimi silami je po napadih izbruhnilo silovito streljanje, pri čemer so bili ubiti štirje napadalci. Popoldne se je strelski spopad ponovil. Po izraelskih navedbah je v nizu napadov sodelovalo 18 ljudi.

Izraelska vojska je v odzivu na napad že v četrtek popoldne obstreljevala območje Gaze in pri tem ubila šest ljudi, med drugim voditelja skrajne palestinske skupine Odbori ljudskega odpora.

Palestinci so nato v odgovor na obstreljevanje iz Gaze globoko na območje Izraela izstrelili vrsto raket; skupno naj bi jih bilo 12.

Eno od raket sestrelil protiraketni sistem Večina jih je pristala na osamljenih območjih in ni terjala ne gmotne škode ne ranjenih. Ena je sicer zadela neko semenišče, pri čemer je bila ena oseba huje ranjena, še ena pa industrijsko središče na obrobju Ašdoda in lažje ranila šest ljudi. Eno od raket, katere tarča je bil Aškelon, je uspel sestreliti izraelski nov protiraketni sistem Iron Dome.

Na območje Sinaja ob meji z Izraelom je medtem odpotoval načelnik generalštaba egiptovske vojske Sami Enan, ki bo vodil preiskavo četrtkovega napada, v katerem je bilo ubitih tudi pet egiptovskih policistov. Policisti naj bi bili ubiti, ko so v četrtek zvečer skupaj z izraelskimi varnostnimi silami preiskovali območje, kjer je pred tem prišlo do več napadov.

Poročila o incidentu so različna; egiptovska tiskovna agencija Mena je poročala, da naj bi jih po nesreči ubili streli z izraelskega helikopterja, ki je sicer meril na bežeče skrajneže. Po drugi stani pa naj bi jih po pisanju časnika Al Ahram ubili oboroženi napadalci, ki so se skušali pretihotapiti čez mejo z Izraelom.

Ne spreglejte